ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΜΟΚ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ
Αναφέραμε χθες για το σύνδρομο του «τρελού του χωριού» που πέφτει σε κατάσταση αμόκ και επιδεικνύει σε πρωτοφανή έκταση αγριότητα και εγκληματικότητα. Ένα νέο κρούσμα αναγγέλθηκε πάλι από τις τηλεοράσεις στην Αμερική, όπου ένας, κατά τ’ ‘άλλα φιλήσυχος και γνωστός για την πραότητά του στο χώρο της δουλειάς του, χρηματιστηριακός επιχειρηματίας κάτω από την πίεση και την ένταση ανεκπλήρωτων οικονομικών υποχρεώσεων σε κατάσταση αμόκ σκοτώνει τα τρία παιδιά, τη γυναίκα του, δύο γείτονες και μετά αυτοκτονεί.
Η συμπτωματολογία της συμπεριφοράς με αυτήν παρομοίων εγκλημάτων που έγιναν τελευταία στη Φινλανδία, Γερμανία και εδώ στην Ελλάδα δείχνει πλέον ότι η κατάσταση αυτή παίρνει εκτάσεις επιδημίας και είναι αναγκαίο να βρεθεί ένας τρόπος προστασίας. Αντικειμενικά, ο τρόπος αυτός της προστασίας είναι η έγκαιρη παρατήρηση, προφύλαξη από τις καταστάσεις και η θεραπευτική αγωγή, κυρίως φαρμακευτική, στον μέλλοντα επιτιθέμενο με αμόκ. Συγγενείς, γνωστοί και ίσως μια πληροφοριακή καμπάνια με σωστό τρόπο για να μην προκαλέσει άσχημες αντιδράσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον τομέα αυτό.
Βέβαια, το ουσιαστικότερο είναι ο έλεγχος ή και η απαγόρευση όπλων ή κατοχής των όπλων από άτομα που ανήκουν στην επικίνδυνη αυτή ομάδα. Ίσως για αυτό στους ήδη κατόχους πρέπει να γίνει μια νέα επανεξέταση με πιο αυστηρά ψυχιατρικά κριτήρια και ψυχομετρικές εξετάσεις. Σίγουρα, θα υπάρχει κάποια νομοθετική εφαρμογή και αν δεν υπάρχει, πρέπει γρήγορα να εφευρεθεί. Ο κίνδυνος για την ανοιχτή κοινωνία είναι πάρα πολύ μεγάλος.

1 Comment:

  1. Ανώνυμος σχολίασε...
    "Βέβαια, το ουσιαστικότερο είναι ο έλεγχος ή και η απαγόρευση όπλων ή κατοχής των όπλων από άτομα που ανήκουν στην επικίνδυνη αυτή ομάδα. Ίσως για αυτό στους ήδη κατόχους πρέπει να γίνει μια νέα επανεξέταση με πιο αυστηρά ψυχιατρικά κριτήρια και ψυχομετρικές εξετάσεις. Σίγουρα, θα υπάρχει κάποια νομοθετική εφαρμογή και αν δεν υπάρχει, πρέπει γρήγορα να εφευρεθεί."

    Kata th gnwmh mou tha einai poly megalo lathos an symbei kati tetoio. Poios anthrwpos pou stigmatizetai apo mia tetoia "prognwsh" de tha ephreastei kai de tha pesei se katathlipsh h se tash ayhthypobolhs me pithano apotelesma na bgalei thn profhteia alhthinh.. To mono pou katafernoun tetoies tromaktikes idees einai na aythypoballoun ton "epikindyno", na prosballoun kata kyrio logo thn proswpikothta tou me ypotimhtikous periorismous, wthwntas telika ton pio sigoura kai pio grhgora pros thn opoiadhpote trela. Se ola ta parapanw prepei na synypologistei kai to endexomeno ths lathous diagnwshs.

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.