Μια ορμόνη, που παράγεται στον παραθυρεοειδή αδένα και ρυθμίζει τη συγκέντρωση ασβεστίου του αίματος, με τις διαταραχές της προκαλεί καρκίνο του προστάτη. Ο παραθυρεοειδής αδένας πάλι έχει άμεση επήρεια από τον υποθάλαμο, που με τη σειρά του επηρεάζει την υπόφυση. Αυτό το συνεχές πινκ-πονκ μπορεί να φέρει τέτοιες διαταραχές, ώστε να αυξηθεί η ποσότητα του ασβεστίου στο αίμα, με αποτέλεσμα να διπλασιαστεί ή να τριπλασιαστεί ο κίνδυνος καρκίνου του προστάτη.
Αυξημένα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα πιστοποίησαν, σε μια έρευνα που έγινε σε 3.000 άνδρες, από ερευνητές του Πανεπιστημίου Γουινσκόνσιν, ότι το 1/3 με υψηλές τιμές παρουσιάζει περίπου 2,7 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου, σε αντίθεση με αυτό που έχει 1/3 χαμηλότερες ποσότητες ασβεστίου στο αίμα. Μετά από την έρευνα αυτή, η οποία πιστοποιήθηκε και από εγκεφαλικές διαταραχές που συνοδεύουν τις αυξομειώσεις αυτές, άρχισε να γίνεται η πρώτη σκέψη για τη χρησιμοποίηση φαρμάκων, που ρυθμίζουν το ασβέστιο στο αίμα, προκειμένου να μειώσουν τον καρκίνο του προστάτη.
Μετά από εντατική έρευνα βρέθηκε ότι και ο συνδυασμός ακόμη των ρυθμιστών του ασβεστίου στο αίμα με αυτών που κανονίζουν τα επίπεδα της εκκρίσεως των παραθυρεοειδικών ορμονών, μπορούν να έχουν ακόμη μεγαλύτερο αποτέλεσμα.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση για εκατομμύρια ανδρών που ζουν στα όρια αυτού του κινδύνου.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.