Μετά από πολλές έρευνες και ενώ ο κόσμος έχει φτάσει στο χείλος της καταστροφής, ανακάλυψαν οι «ειδικοί» ότι για την χρηματοοικονομική κρίση φταίει η ανεπάρκεια των υπαλλήλων της.
Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπεν Μπερνάνκι, προχτές σε μια ομιλία που έκανε σχετικά με την κρίση πρότεινε επανάκαμψη της μείωσης των επιτοκίων και δραστηριοποίηση της ρευστότητας, καθώς επίσης, και επαναλειτουργία με τον παλιό τρόπο όλων των μηχανών του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Δηλαδή, παραδέχεται ο πρόεδρος ότι έγιναν λάθη και εδώ πλέον συμβαίνει το εξής τρελό: επεμβαίνει το κράτος προκειμένου να δώσει την δύναμη στην ιδιωτική πρωτοβουλία, δηλαδή, στο χρηματιστήριο να πάρει πάλι εμπρός και να ξαναρχίσει το ίδιο παιχνίδι από την αρχή, παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι δεν έχει άλλη λύση.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στροσκά,ν λέει ότι οι διαγραφές θα φτάσουν το 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή, όλα αυτά θα τα διαγράψουν σαν χρέη από αυτούς που χρωστάνε πραγματικά και προφανώς με την μέθοδο της φορολογίας θα εισπραχθούν ξανά από τρίτους, οι οποίοι δεν είχαν και καμία σχέση με όλη αυτή μεγάλη ταλαιπωρία.
Βέβαια, οι φορολογούμενοι δεν πρόκειται να συμφωνήσουν να σώσουν το τραπεζιτικό σύστημα όλων αυτών των χωρών που συμμετείχαν στο χορό του παραλόγου, αλλά, από την άλλη μεριά ποιος τους ρωτάει καν. Ίσως η μόνη άμυνα είναι η ιδιομορφία και η πολιτισμική εικόνα της Ευρώπης, η οποία λόγω των διαφορών σίγουρα δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο.
Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχαστεί ούτε μια στιγμή πως οι συνέπειες της άσχημης ψυχολογίας έχουν φέρει ένα πάρα πολύ βαρύ κλίμα στον καπιταλισμό, γιατί πλέον κανένας δεν έχει την διάθεση να καταναλώσει, κανένας δεν έχει την πρόθεση να ξοδέψει και το σύνθημα «αγοράστε ή χανόμαστε» δεν έχει πλέον ελπίδα.
Ο μεγάλος ρόλος είναι η ψυχολογία του κόσμου, η οποία έχει τραυματιστεί πάρα πολύ και όπως φαίνεται, δεν πρόκειται να ξαναγυρίσει εύκολα προκειμένου να δώσει την δυνατότητα στους κερδοσκόπους να παίξουν πάλι στις πλάτες των μικρών και να τους πάρουν όση εργατική δύναμη τους έχει απομείνει.
Θα πρέπει τώρα να ενεργήσουν οι μεγαλοκαρχαρίες με άλλους τρόπους που φαίνεται ότι ακόμα δεν έχουν προετοιμάσει και μόλις τους δούμε θα τους γνωρίσουμε καλύτερα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.