Η ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ.
Το πόσο σκληρή μπορεί να είναι η δυσοσμία, το ξέρουμε εμείς οι Έλληνες από τη μυθολογία. Όταν θύμωσε η Αφροδίτη με τις γυναίκες του νησιού, που δεν περιποιούνταν τα ιερά της, της προίκισε όλες με μια κακοσμία στόματος.
Το αποτέλεσμα ήταν οι άνδρες τους να τις απαρνηθούν και να καταφύγουν σε Θρακιώτισσες σκλάβες. Μετά από αυτό οι Λήμνιες σκότωσαν όλους τους άνδρες, εκτός από έναν, που πρόλαβε και τον γλίτωσε η κόρη του, τον Θώα.
Πέρα από το θεϊκό θυμό, το ίδιο, όμως, κακή κακοσμία προκαλούν και οι κύστες στην εγκεφαλική περιοχή του κρανιολάρυγγα, όπως έχουν δείξει τελευταία οι μαγνητικές τομογραφίες. Πρόκειται για τις λεγόμενες κύστες Θόργολντς, από το όνομα Πολωνογερμανού γιατρού, που πρώτος τις ανέφερε στα μέσα του προπερασμένου αιώνα.
Μάλιστα, τακτικά αυτές οι κύστες παρουσιάζονται στη νεαρή ηλικία και μετά από στομαχική δυσανεξία, αυξάνει η ένταση της δυσοσμίας, δημιουργώντας έντονα ψυχιατρικά προβλήματα και κυρίως, ψυχαναγκασμούς, κοινωνική φοβία, απομόνωση.
Στις περιπτώσεις, λοιπόν, που έχουμε δυσοσμία, όπου δεν μπορούμε να εντοπίσουμε την προέλευσή της και τη θεραπεία της, καλό θα είναι να γίνεται μια νευροακτινολογική εξέταση με στόχο την εντόπιση των κύστεων Θόργολντς και την αντιμετώπισή τους. Είναι απαραίτητο, ιδιαίτερα όταν η δυσοσμία είναι έντονη.

1 Comment:

  1. Ανώνυμος σχολίασε...
    υπάρχουν συμπτώματα πέραν της κακοσμίας που να μας οδηγούν στην υπόθεση οτι ισως να υπάρχουν κύστες Θόργολντς στην εγκεφαλική περιοχή του κρανιολάρυγγα μας;
    ευχαριστώ

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.