ΠΟΙΚΙΛΟΧΡΟΥΣ ΠΙΤΥΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΡΕΣ

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΛΟΓΩ ΖΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΠΟΙΚΙΛΟΧΡΟΥ ΠΙΤΥΡΙΑΣΗΣ
Αν και η βασική αιτία της εμφάνισης της ποικιλόχρους πιτυρίασης είναι ένας ζυμομύκητας (ο πιτυρόσπορος), ο συνδυασμός της έντονης ζέστης και του υπέρμετρου στρες αυξάνει τα περιστατικά ή «δυναμώνει» τα συμπτώματα στους ήδη πάσχοντες.
Το στρες πέρα του ότι εντείνει την κυκλοφορία και ως εκ τούτου προάγει την εφίδρωση και τον μεταβολισμό, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την ταχύτερη ανάπτυξη του ζυμομύκητα με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη και ταχύτερη απολέπιση του δέρματος άρα αύξηση των κηλίδων.
Πέρα όμως από αυτό ελαττώνει την άμυνα του οργανισμού έτσι που να πέφτει η αντίδραση του ατόμου και να το κάνει πιο ευαίσθητο απέναντι στον ζυμομύκητα καθώς επίσης και σε άλλες λοιμώξεις.
Σε αυτό το σημείο αρχίζει ο φαύλος κύκλος. Οι νέες λοιμώξεις φέρνουν νέα πτώση της άμυνας του οργανισμού και νέα ένταση της πιτυρίασης.
Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις η εμφάνιση του «φαύλου κύκλου» είναι τόσο έντονη που μπορεί να εξελιχθεί η δερματική αντίδραση περαιτέρω.
Δηλαδή μπορεί να εμφανισθεί η ροδόχρους πιτυρίαση με πολύ πιο έντονα συμπτώματα.
Όταν έχουμε λοιπόν τέτοιες περιπτώσεις πέρα από τις τοπικές δερματολογικές αγωγές (σαπούνια, κρέμες κ.λ.π.) πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα οπωσδήποτε για την τόνωση του ανοσοποιητικού, καταπολέμηση των παράπλευρων λοιμώξεων και μείωση του στρές.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.