Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΣΗΛΙΚΕΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ.
Οι Γάλλοι είναι ο φανατικότερος λαός της Γης σε ότι αφορά την καλοπέρασή τους και την ποιότητα ζωής. Και έχοντας πείρα σε αυτό, γνωρίζουν ότι η ποιότητα ζωής σημαίνει πρώτα απ’ όλα, υγιής εγκέφαλος.
Με γνώμονα αυτή την παράδοση οι επιστήμονές τους κατά διαστήματα εκτελούν εκτεταμένες πολυκεντρικές έρευνες με στόχο αυτό το θέμα. Έτσι, λοιπόν, το πανεπιστήμιο της Τουλούζης αυτή τη φορά αφού εξέτασε περίπου 2.300 μεσήλικες (32-62 ετών) για μια χρονική περίοδο πέντε χρόνων, συγκέντρωσε και εκτίμησε τα αποτελέσματα της σχέσης δείκτη βάρους σώματος και εγκεφαλικής λειτουργίας. Για την έρευνα αυτή, πέρα από τις κλινικές εξετάσεις, χρησιμοποιήθηκαν ειδικά ψυχομετρικά τεστ, που βοηθούσαν στην εκτίμηση του βαθμού ικανότητας της εγκεφαλικής λειτουργίας.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στους μεσήλικες η αύξηση του βάρους του σώματος επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την εγκεφαλική γνωστική λειτουργία και μειώνει την ποιότητα ζωής. Ο μεγάλος αριθμός των εξετασθέντων δεν αφήνει στατιστικά περιθώρια για την αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.