ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΓΝΩΣΗ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ


Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Παρακολουθώντας μέσω της γνωστικής αρχαιολογίας την αναλογία χρόνου και ανθρωπίνων έργων, μπορούμε να καταλάβουμε το επίπεδο της ανάπτυξης της σημερινής ανθρώπινης σκέψης. Η πιστοποίηση αυτή έρχεται μέσα από την παρατήρηση πώς ο άνθρωπος σε διάφορες στιγμές αντιμετώπιζε την καθημερινότητά του.
Εξετάζοντας π.χ. τα εργαλεία που βρέθηκαν στην Αφρική, ηλικίας τεσσάρων εκατομμυρίων χρόνων, βρέθηκε ότι είχαν κατασκευασθεί απόλυτα ασύμμετρα από ανθρώπους που είχαν το διανοητικό επίπεδο των σημερινών πράσινων πιθήκων.
Έπρεπε να περάσουν δύο εκατομμύρια χρόνια για να μπορέσει ο άνθρωπος να δώσει μια συμμετρική φόρμα στα εργαλεία του. Δηλαδή, δύο εκατομμύρια χρόνια για να αποκτήσει τη συνείδηση της κατασκευής εργαλείων συμμετρικού σχήματος και να έχει την ικανότητα να μεταδώσει τη διαδικασία και στον διπλανό του. Πρόκειται, δηλαδή, για τη λειτουργία αυτή που ονομάζεται επεισοδιακή συνείδηση και αποτελεί την ένδειξη όχι μόνο της ύπαρξης της συνείδησης, αλλά, και του σχηματισμού που παίρνει στον εγκέφαλο του ανθρώπου.
Δηλαδή, η ενσυνείδητη αρχή της ύπαρξης.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.