ΓΟΝΙΔΙΑΚΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΩΘΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.
Σε όλη την ανθρωπότητα υπολογίζεται το ποσοστό αυτών που πάσχουν από σχιζοφρένεια στο 1%. Η σχιζοφρένεια έχει μια ύπουλη συμπτωματολογία εμφανιζόμενη μεταξύ εφηβείας και 30ου έτους ζωής, που χαρακτηρίζεται από παρανοειδείς φαντασιώσεις, ψευδαισθήσεις και διαταραχές της προσωπικότητας.
Το παράξενο με την αρρώστια αυτή είναι ότι αυξάνεται αντί να μειώνεται εξελικτικά με την πάροδο του χρόνου, όπως είναι αναμενόμενο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά, και παρά τις θεραπευτικές προσπάθειες χημικού χαρακτήρα (φάρμακα), τα τελευταία χρόνια η εξέλιξή της είναι συνεχώς ανοδική.
Σε γονιδιακές έρευνες που έγιναν στον Καναδά, προκειμένου να βρεθεί απάντησε σε αυτό το ερώτημα, εντοπίστηκαν σε σχιζοφρενείς δυσλειτουργίες τριών γονιδίων (DTNB, NRG και DISC). Τα γονίδια αυτά αποτελούν έναν μεγάλο κίνδυνο για την εμφάνιση της σχιζοφρένειας, παράλληλα, όμως, είναι υπεύθυνα για την δημιουργική ανάπτυξη, ελαστικότητα και ανορθόδοξο τρόπο σκέψης.
Διαπιστώνοντας για μια ακόμη φορά το παιχνίδι της φύσης ανάμεσα στην «παράνοια και τη μεγαλοφυΐα», σαν ένα παιχνίδι του εγκεφάλου που οδηγεί τον άνθρωπο στην δημιουργία.
Η αποτυχία του στην εξελικτική αυτή διαδικασία είναι να φεύγει το μυαλό του εκτός πορείας και να αντιδρά «σχιζοφρενικά».

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.