ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ: ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ


Η ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ, ΒΕΒΑΙΑ, ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. Ο ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΣ, ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ.
Στον εγκέφαλό μας τα δύο ημισφαίρια έχουν «μοιράσει» τις λειτουργικές εκδηλώσεις της ζωής. Δηλαδή, ενώ το αριστερό ημισφαίριο έχει «αναλάβει» τους υπολογισμούς, τη λογική, την κριτική ικανότητα, το δεξί ημισφαίριο χειρίζεται τα «ένστικτα» και τις απολαύσεις της ζωής.
Το ισοζύγιο της μακροζωΐας είναι αρνητικό για αυτόν που χρησιμοποιεί κυρίως το δεξί ημισφαίριο για τον τρόπο διαβίωσής του. Αντίθετα, η εντατική χρήση του αριστερού ημισφαιρίου περιορίζει τα ένστικτα και τις συγκινήσεις, αυξάνει, όμως, τις γνώσεις, την ποιότητα και την επιμήκυνση της ζωής.
Αυτή η διαφορετική «γεωγραφική» κατανομή των λειτουργιών του εγκεφάλου είναι άκρως ανταγωνιστική και μεταξύ των ιδίων ημισφαιρίων και με άλλους εγκεφάλους. Αυτή η άνιση λειτουργική δραστηριότητα είναι που αρκετές φορές ξεσπά στην υπέρμετρη έκρηξη των ενστίκτων και γίνεται αιτία προσωπικών συγκρούσεων ή ακόμη και πολέμου.
Η πιο ασφαλής μέθοδος αντιγήρανσης είναι η συντονισμένη «κυριαρχική» δράση του αριστερού ημισφαιρίου σε ταυτόχρονη ίσως υποστήριξη ειδικών φαρμάκων που αυξάνουν τη λειτουργία του. Έτσι, επιτυγχάνουμε μακροζωία συνδυασμένη με ήρεμη, ευτυχισμένη ζωή.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.