ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ.
Στην Αμερική, όπου γεννήθηκε και στην ουσία ανατράφηκε σε πανεπιστημιακή βάση το σύγχρονο μάνατζμεντ, υπάρχει και μια ειδική κατηγορία για μάνατζερ, που σε περιόδους κρίσης αναλαμβάνουν τις δύσκολες αντιλαϊκές ή ακόμη, και βρώμικες οικονομικές δουλειές. Το ψυχολογικό προφίλ αυτών των ανθρώπων είναι συγκεκριμένο.
Είναι μέσα στα κατώτερα στελέχη προχωρημένης ηλικίας, χωρίς ιδιαίτερη οικονομική ευρωστία, και οικονομικοκοινωνικά απολύτως εξαρτώμενα από κάποιο λόμπυ που έχει και πολιτικές διασυνδέσεις. Δεν έχουν επαγγελματική φιλοδοξία και στόχους κοινωνικής ανόδου. Σε λίγα χρόνια τους περιμένει η αφάνεια και, στην καλύτερη περίπτωση, μια πενιχρή σύνταξη, που ασφαλώς δεν επαρκεί για την καθημερινότητά τους. Σε αυτήν την κατάσταση με αυτό το προφίλ η τελευταία κερδοφόρα προσφορά είναι ευπρόσδεκτη και κυρίως, έρχεται από σκοτεινή γωνία. Στην έλλειψη αυτοεκτίμησης και απελπισία που τον χαρακτηρίζει δέχεται σχεδόν για αστείο τίμημα σε σχέση με το μέγεθος του στόχου, την δουλειά, που θα τον αφήσει εκτεθειμένο και στιγματισμένο.
Μια τέτοια περίπτωση ζούμε τις τελευταίες μέρες με μάνατζερ κορυφαίας επιχείρησης. Ψυχιατρικά αξίζει η παρακολούθηση της πορεία του.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.