Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΜΙΑΣ


ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΡΑΧ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ.
Η «Black Rock – ΛΥΣΗ» είναι μια εταιρεία στην Αμερική που αγοράζει έναντι «πινακίου φακής» εταιρείες – κολοσσούς που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής. Ο ιδιοκτήτης της Λάρι Φινκ υπήρξε πλούσιος και γίνεται συνεχώς πλουσιότερος. Πριν 10 χρόνια, όταν πήρε το τιμόνι και μεγάλο μέρος της εταιρείας επενδύσεων “Black Rock”, ανέλαβε την διακίνηση ενυπόθηκων δανείων υψηλού ρίσκου και έβγαλε δισεκατομμύρια νταν από τους δημιουργούς των περίφημων «σαπράιμς» και των μετέπειτα μεταλλαγμένων «τοξικών» ομολόγων.
Ο ίδιος διακηρύττει ότι πλουτίζει συγκρατώντας την βουλιμία και διαχειρίζοντας το μέλλον.
Πράγματι, το αξίωμα του απεδείχθει σωστό και η τοποθέτησή του ουσιαστική. Ενώ ήταν στην κορυφή του κέρδους, προέβλεψε και άλλους ίσως και δημιούργησε τον αυξανόμενο κίνδυνο μεταξύ των δανειολήπτων και των επενδυτών που αναλάμβαναν την εξόφλησή τους, όπως π.χ. τα διάφορα ασφαλιστικά ταμεία, με το όραμα του μεγενθυμένου κέρδους.
Έτσι, λοιπόν, με το κραχ όλοι έμειναν με το «μουτζούρη» και ο Φινκ με το ρευστό.
Πάλι με αυτοκυριαρχία και ελεγχόμενη βουλιμία δημιουργεί την νέα πηγή κέρδους.
Προάγει το όραμα της σωτηρίας.

Έτσι, εταιρείες με περιεχόμενο και τεράστιες δυνατότητες, αλλά, πάσχουσες από έλλειψη ρευστού καταφεύγουν σε αυτόν για να επιζήσουν. Έτσι, ο Φινκ δημιουργεί νέα οικονομική βάση αξιοποιώντας και πολλαπλασιάζοντας τα κεφάλαιά του.
Παράλληλα, δημιουργεί για τους βουλιμικά εξαρτώμενους πιθανόν την νέα φούσκα στον χώρο της ενέργειας.
Όταν με το καλό σκάσει και αυτή, ο Φινκ θα ξαναβοηθήσει τους χαμένους.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.