ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΡΑΧ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ.











Τα νοσοκομεία πλημμυρίζουν από αδιάγνωστους ασθενείς, κακοπληρωμένους νοσηλευτές και κακοεκπαιδευμένους γιατρούς.
Τα ταμεία υγείας είναι βαριά λαβωμένα από την διαρροή των οικονομιών τους σε «τοξικά» ομόλογα, ακριβοπληρωμένα άχρηστα διευθυντικά στελέχη και κυρίως, ανυπαρξία γνώσεων και προγραμμάτων διαχείρισης. Η πρωτοβάθμια περίθαλψη βασίζεται σε μια επιστημονικά αστοιχείωτη συνταγογραφία και τριτοβάθμια, λόγω έλλειψης μέσων και γιατρών, δεν λειτουργεί στα νοσοκομεία.
Η υφισταμένη διοίκηση διαβρωμένη και ανεπαρκής είναι αδύναμη για το παραμικρό. Ο ασθενής είναι απελπιστικά μόνος.
Όσο πιο γρήγορα θα το καταλάβει, τόσο πιο γρήγορα θα περισώσει ότι μπορεί. Το πρώτο που πρέπει να κάνει ο ίδιος σε αυτήν την επιχείρηση σωτηρίας είναι να συλλέξει το δυνατόν καλύτερο ιστορικό των ιατρικών του προβλημάτων. Πότε, πως και, αν είναι δυνατόν, γιατί άρχισαν οι διάφορες ασθένειές του.
Κατόπιν, να συλλέξει για το ιστορικό του ο ίδιος πληροφορίες. Σήμερα το internet έχει τα πάντα και πάντα υπάρχει κάποιος κατάλληλος για να τον βοηθήσει καθ’ υπόδειξη.
Αφού τα γνωρίζει όλα αυτά καλά, πρέπει να μάθει πού, πως και πόσο υπάρχει μια λύση. Το λεγόμενο «επιλογή γιατρού».
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο γιατρός πρέπει όχι μόνο να δώσει αόριστες συμβουλές, αλλά, και να μπορεί να διαχειριστεί το θέμα. Αν δεν μπορεί, το δηλώνει και ακολουθεί η δεύτερη και τρίτη προσπάθεια.
Μόνον όταν η προσπάθεια αυτή τελεσφορίσει, ο ασθενής έχει την πληροφορία και την κατάσταση στα χέρια του και μπορεί να διεκπεραιώσει τα προβλήματά του.
ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΤΕ.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.