ΟΙΝΟΣ ΕΥΦΡΑΙΝΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΝ


ΟΙ ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΘΟΡΥΒΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΚΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
Στο φετινό πανευρωπαϊκό συνέδριο της νευρολογικής ευρωπαϊκής εταιρείας στη Μαδρίτη το κεντρικό θέμα ήταν «διατροφικές ουσίες και εγκέφαλος». Μεταξύ αυτών περίοπτοι θέση είχε το σεμινάριο “brain and wine” για τις επιδράσεις του κρασιού στον εγκέφαλο.
Με τη σύγχρονη ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας ιδιαίτερα της ψηφιακής μαγνητικής τομογραφίας και της 24ωρης καταγραφής του εγκεφαλογραφήματος είναι πλέον δυνατή η πλήρης ανάλυση κάθε εγκεφαλικής λειτουργίας μετά από οποιοδήποτε ερεθισμό ή περιβαλλοντική επίδραση.
Έτσι, λοιπόν, παράλληλα με μια έρευνα που γίνεται από χρόνια στην Αμερική, γερμανικές, βρετανικές και σουηδικές έρευνες με τις μοντέρνες μετρήσεις επιδίωξαν να εντοπίσουν την επίδραση του κρασιού ή της χρόνιας πόσης οινοπνευματωδών στον εγκέφαλο.
Συγκεντρώθηκαν, λοιπόν, τα αποτελέσματα των νευροφυσιολογικών εξετάσεων καθώς και αυτά της ψηφιακής μαγνητικής τομογραφίας και συγκριθήκαν μεταξύ τους. Τα αποτελέσματα ήταν όντως εκπληκτικά. Οι έρευνες έδειξαν ότι ο οίνος επηρεάζει στιγμιαία και χρόνια τον εγκέφαλο. Με κάποιες ουσίες που περιέχονται μέσα στο κρασί και λέγονται πολυφαινόλες ερεθίζει διάφορα νευρωνικά τόξα στον εγκέφαλο, ανώτερο, μέσο και κατώτερο, σε τέτοιους συνδυασμούς που προκαλεί, πέρα από την ευφορία των συναισθημάτων, και προστασία για τον καρκίνο, αρτηριοσκλήρωση και εκφυλιστικές αλλοιώσεις.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι ανάλογα με την ποιότητα του κρασιού είναι πολύ λίγες οι έντονες αντιδράσεις στο εγκέφαλο, τα κύτταρά του φτάνουν σε τέτοιο βαθμό εξειδίκευσης που είναι σε θέση ακόμη και να διακρίνουν την ποιότητα το είδος και την περιεκτικότητά του.
Χαρακτηριστικό είναι σε μια ειδική ανάλυση που έγινε, όπου εξετάζονταν διάφορα είδη κρασιού και σαμπάνιας, βρέθηκε ότι τα ποιοτικά καλύτερα με τα κριτήρια της αγοράς, και φυσικά ακριβότερα, είχαν 10-20% πιο ευεργετική δράση στην εγκεφαλική λειτουργία.
Έτσι, λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι, ακόμα, δυστυχώς και στο κρασί, το θέμα της απόλαυσης έχει μια οικονομική παράμετρο, κατά το λεγόμενο ότι πίνεις, πληρώνεις. Το ευχάριστο είναι ότι για μια ακόμη φορά πιστοποιήθηκε ότι και σε χρόνιες περιπτώσεις, όπως, άνοια, πάρκινσον, Σκλήρυνση κατά πλάκας, εκφυλιστικά νευρολογικά νοσήματα ακόμα και ψυχικές διαταραχές σε μη βιομηχανοποιημένα προϊόντα που περιέχουν τις φυσικές πολυφαινόλες, όπως δηλαδή, το κρασί, έχουν μια φυσική και ουσιαστική προστασία για τον οργανισμό και ιδιαίτερα για τις ψυχονευρολογικές αρρώστιες.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.