Μεγάλη έκταση έχουν λάβει τον τελευταίο καιρό γαστρεντεροπάθειες με εγκεφαλοπάθειες. Πάρα πολύ τακτικά έχουμε το φαινόμενο της εμφάνισης εγκεφαλικών διαταραχών (πονοκέφαλος, ίλιγγοι, ζαλάδα, διαταραχές της όρασης, της μνήμης, της ακοής, αστάθεια κ.τ.λ.) σε συνδυασμό με έντονες στομαχικές διαταραχές, φουσκώματα, σπαστικούς διαξιφιστικούς πόνους, κολικούς του εντέρου, διάρροιες λόξυγκα κ.τ.λ.
Ο συνδυασμός και των δύο προκαλείται τελευταία πάρα πολύ τακτικά από ορισμένες ιώσεις τύπου έρπη Epstein Barr και μεγαλοκυτταροϊού.
Πολλοί, βέβαια, θεωρούν σαν υπεύθυνο ένα γονίδιο στον εγκέφαλο, που μεταφέρεται μόνο από ωάριο και προκαλεί κυτταρικές διαταραχές στο επίπεδο των μιτοχονδρίων.
Όπως και να είναι, άσχετα από την αιτιολογία, η συχνότητα εμφάνισης των παθήσεων αυτών μαζί ή και με άλλες διαταραχές του ανοσοποιητικού, όπως η Σκλήρυνση κατά πλάκας και η νόσος του χασιμότο, είναι πάρα πολύ τακτικές και, δυστυχώς, χωρίς ακόμη ουσιαστική και συγκεκριμένη θεραπευτική αγωγή. Χρειάζεται, όμως, επειγόντων την έντονη ενασχόληση των γιατρών με αυτό το πρόβλημα, γιατί η έντασή τους σε καθημερινή βάση μεγαλώνει συνεχώς.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.