ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΟΜΩΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Η Πανεπιστημιακή Κλινική του Σάο Πάολο, σε μια έρευνα που έκανε, έδωσε ιδιαίτερα εμπεριστατωμένα αποτελέσματα σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων, ιδιαίτερα σε παιδιά, που κατά περιόδους έχουν πυρετούς. Στην έρευνα αυτή αξιολογήθηκαν τα αποτελέσματα των εμβολιασμών εναντίον ιών, π.χ. της πολυμυελίτιδος, και η εξέλιξη των παρενεργειών που είχαν, έστω και για χρόνια μετά. Οι Βραζιλιάνοι επιστήμονες μελετώντας το νευρικό σύστημα και τη γενική κατάσταση των εμβολιαζομένων διαπίστωσαν σοβαρές βλάβες στην περιοχή των βασικών γαγγλίων, που βρίσκονται περίπου στη μέση του εγκεφάλου.
Αυτή η περιοχή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, γιατί είναι ο τόπος όπου παράγεται ο νευροδιαβιβαστής ντοπαμίνη. Η ντοπαμίνη ως γνωστόν είναι υπεύθυνη για την κίνηση, αρμονία και ταχύτητα των κινήσεων. Μια από τις σοβαρότερες διαταραχές στην έλλειψή της είναι η εμφάνιση του παρκινσιονισμού.
Γενική αποδυνάμωση των κινήσεων, απαθές πρόσωπο, συρτό βάδισμα, πάγωμα του σώματος σε ορισμένες στάσεις, βραδυκινησία, δυσκαταποσία και πολλές φορές και ψυχικές διαταραχές. Όλες αυτές οι διαταραχές παρατηρήθηκαν μετά από εμβόλια και δεν μπορούσαν να εξηγηθούν επαρκώς οι αιτίες τους. Εκεί, πιστοποιήθηκε ότι το εμβόλιο αυτό έγινε σε μια περίοδο που υπήρχε το υπόβαθρο πυρετικών διαταραχών.
Οι νευρολόγοι του Πανεπιστημίου Κάμπινας του Σάο Πάολο στη Βραζιλία αναλύοντας περισσότερο το θέμα κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πέραν του ελαφρού πυρετού και της τυχόν προδιάθεσης, πρέπει να υπήρχε και μια ακόμη εγκεφαλική επιπλοκή, που με αφορμή το εμβόλιο εκδηλώθηκε και οδήγησε στην εμφάνιση αυτών των συμπτωμάτων. Μετά από αυτές τις παρατηρήσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα εμβόλια σε καμία περίπτωση, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για εμβόλια ιών, δεν πρέπει να γίνονται επιπόλαια, παρά μόνο αφού εξαντλούνται οι κλινικές διαγνώσεις κάποιας λοιμώδους κατάστασης ή νοσολογικής προδιάθεσης.
Ιδιαίτερα σε χώρες όπου υπάρχει επαρκής παιδιατρική εποπτεία και παρακολούθηση, δεν πρέπει ποτέ να γίνεται παράλειψη σε αυτόν τον κανόνα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.