Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΔΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΝΑΝ ΑΤΟΜΙΚΟ ΙΔΙΟΡΡΥΘΜΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ.
Με μια επιλεκτική διέγερση ορισμένων εγκεφαλικών κυττάρων και των συνάψεών τους, προκαλεί ο εγκέφαλος συγκεκριμένες πανομοιότυπες διεγέρσεις των ιδίων σχηματισμών και κατά επέκταση, παράγει και προάγει την ίδια εγκεφαλική λειτουργία.
Η πανομοιότυπη αυτή λειτουργία είναι μάλλον προϊόν μίμησης ξένων εγκεφαλικών λειτουργιών και απαραίτητη για την προσαρμογή και επιβίωση στο περιβάλλον. Απόκλιση από αυτή τη λειτουργία, άρα και ενεργοποίηση διαφορετικών συνάψεων, προκαλεί εγκεφαλική δυσλειτουργία. Δηλαδή, μια συμπεριφοριστική έκφραση διαφορετική και ίσως, μη αποδεκτή από το περιβάλλον, όπως π.χ. στις περιπτώσεις κατάθλιψης και σχιζοφρένειας.
Για να αποφύγει αυτές τις ατομικές δυσλειτουργίες, ο εγκέφαλος πυροδοτεί με «μανία» τα ίδια κύτταρα και συνάψεις για να προκαλέσει τις ίδιες λειτουργίες. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, τα «ισχυροποιεί» έναντι των υπολοίπων, που συνεχώς αδρανοποιούνται και επιτυγχάνει μέχρι και τη λεγόμενη αντανακλαστική συμπεριφορά και βιογραφική μνήμη.
Αυτό τελειοποιείται από μόνο του, διότι, άσχετα από τους εξωτερικούς περιβαλλοντικούς και εσωτερικούς ατομικούς ερεθισμούς, ενεργοποιούνται τα ίδια πάντα κύτταρα και συνάψεις, που λόγω ενδυνάμωσής τους επιβάλλουν τη δική τους λειτουργία.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.