ΚΙΝΗΣΗ – ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ – ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ


ΤΟ ΔΙΠΟΛΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΤΩΡΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ Η ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΕΡΕΘΙΣΜΟ.
Μια καινούρια ιατρική συσκευή που παράγει μια επαναλαμβανόμενη μαγνητική διέγερση του εγκεφάλου φέρνει μια επαναστατική θεραπεία στις κινητικές διαταραχές.
Οι κινητικές διαταραχές ως γνωστόν προκύπτουν κατά κύριο λόγο από εγκεφαλικές βλάβες (π.χ. τα εγκεφαλικά επεισόδια). Οι βλάβες αυτές είναι προϊόν «ταραγμένων» εγκεφαλικών κυττάρων, που ο εγκέφαλος προσπαθεί να αντικαταστήσει με καινούρια μέσω της διαδικασίας της νευρογένεσης για να αποκαταστήσει τη βλάβη.
Η διαδικασία αυτή μπορεί να επιτευχθεί σημαντικά με την εφαρμογή του διακρανικού μαγνητικού ερεθισμού. Πρόκειται για την εφαρμογή ενός πηνίου στο τμήμα του κρανίου που αντιστοιχεί στην περιοχή της εγκεφαλικής βλάβης. Οι μαγνητικοί πόλοι του πηνίου αυτού δημιουργούν επαγωγικό ρεύμα που ενεργοποιεί τους νευρώνες του εγκεφαλικού φλοιού. Με τη σειρά τους, οι νευρώνες αυτοί ενεργοποιούν τους παρακείμενους υγιείς και παθολογικούς διεγείροντάς τους προς αποκατάσταση της λειτουργίας τους.
Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και πολύ πιο ικανοποιητικά από αυτά της φαρμακοθεραπείας. Σε συνδυασμό τα δύο μαζί με την κινησιοθεραπεία αποτελούν το ιδανικό θεραπευτικό συνδυασμό.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.