ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΟ ΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΤΟΜΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΩΣ ΓΝΩΜΟΝΑ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.
Έτσι λοιπόν οι έρευνες έχουν δείξει ότι έτσι όπως κανένας σκέφτεται αισθάνεται και συμπεριφέρεται μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά από τον μέσο όρο όταν έχουμε αλλαγές δομικών ή φυσιολογικών λειτουργιών στον εγκέφαλο.
Αναμενόμενα, επειδή αυτό το πρόβλημα άπτεται περισσότερο του δικαστηρίου, όλο και περισσότερα ερευνητικά στοιχεία προστίθενται στην κατεύθυνση αυτή.
Πλέον οι νευροφυσιολογικές έρευνες έχουν καταδείξει ότι σε αποκλίσεις συμπεριφοράς π.χ. βίας έχουμε ένα έλλειμμα ελεύθερης βούλησης στον δράστη.
Βέβαια αυτό αποτελεί ένα δικαστικό πρόβλημα με σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις που έχει μια δυναμική εξέλιξη σε ότι αφορά την εφαρμογή του νόμου.
Εδώ μπορεί κανείς να πάρει μια θέση αλλά είναι δύσκολο να είναι τελεσίδικη. Εκείνο που είναι γνωστό είναι ότι πρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες που μπορούν αργότερα να παρουσιαστούν και στα δικαστήρια.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.