ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΠΑΙΖΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΕΝΔΟΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ.
Όταν μιλάμε για ενδοεγκεφαλικές συνδέσεις πρόκειται για νευρωνικά τόξα τα οποία ή μεταξύ των ιδίων τμημάτων ενός εγκεφαλικού ημισφαιρίου ή ενός ημισφαιρίου και του άλλου η ημισφαιρίου και υποφλοιοειδών συνδέσμων δηλαδή οτιδήποτε με οποιοδήποτε.
Οι σύνδεσμοι αυτοί πρέπει να λειτουργούν στην κυριολεξία «ρολόι» προκειμένου η εγκεφαλική λειτουργία να μην έχει προβλήματα και όσον αφορά χρόνο και μεταβολισμό απλώς να επιταχύνουν ή να μειώνουν την δράση.
Φυσιολογικό όμως να παραμένει ανά πάσα στιγμή.
Η εξέταση όλων αυτών των συνδέσμων που ακόμα δεν έχει τελειώσει (πρόκειται για δισεκατομμύρια) έχει φέρει στην επιφάνεια απλώς την λειτουργία κάποιων νευρωνικών τόξων που ορίζουνε ορισμένα νευρολογικά σύνδρομα και η λειτουργία τους.
Δηλαδή δημιουργούν την βάση της σημερινής νευρολογίας.
Η περαιτέρω εξέλιξη της έρευνας των συνδέσμων των νευρωνικών τόξων και των κυττάρων θα δώσει περισσότερες εξηγήσεις σε ότι αφορά την δράση τους και θα προάγει και τις νευρολογικές θεραπείες.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.