Ο ΜΕΓΑΛΟΦΥΗΣ ΗΛΙΘΙΟΣ

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΣΑΒΑΝΤ Ο ΜΕΓΑΛΟΦΥΗΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΙΑΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ.
Ενας τέτοιος ήτανε ο Κιμ Πικ ο οποίος πέθανε πρόσφατα και ήταν παγκόσμια γνωστός από την ταινία ο άνθρωπος της Βροχής με τον Ντάστιν Χόφμαν.
Ο Πικ μπορούσε να είναι πραγματικά στον κατάλογο των μεγάλων σοφών λόγω της ιδιαίτερης ικανότητας που είχε να διαβάζει και να απομνημονεύει λέξη-λέξη μέχρι 12.000 βιβλία χρησιμοποιώντας για κάθε σελίδα το ένα μάτι.
Επίσης μπορούσε να κάνει ατελείωτες πράξεις, μαθηματικούς συνδυασμούς αλλά του ήταν αδύνατον να βουρτσίσει τα μαλλιά του, να ντυθεί μόνος του ή να προχωρήσει σε απλές κινητικές δεξιότητες.
Η αιτία για αυτήν την αδυναμία του ήταν η ανεπάρκεια του μεσολοβίου δηλαδή εκείνο του νευρικού σχηματισμού που ενώνει τα δύο εγκεφαλικά ημισφαίρια και επιτρέπει την επικοινωνία και την νορμάλ δράση όλου του εγκεφάλου.
Κάπως λιγότερο έπασχε και η παρεγκεφαλίδα του. Αποτέλεσε πάντοτε ένα αντικείμενο πολλών ερευνών έχοντας συνείδηση της ιδιαιτερότητας του και κατά κάποιο τρόπο με την ίδια του την στάση και τον τρόπο του έβρισκε την δυνατότητα να δείχνει σε απλούς ανθρώπους ότι δεν τον ενοχλεί το στίγμα και σε μεγάλους επιστήμονες να προσφέρει γνώσεις οι οποίες βοηθήσανε ουσιαστικά στην περαιτέρω εξέλιξη της νευρολογίας.
Η ανάμνηση και η ζωή του πρέπει να καταγραφεί με ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή διότι πραγματικά αποτελεί ένα ογκόλιθο γνώσης στις νευροεπιστήμες.
Ας ελπίσουμε αυτό παρά τις δύσκολες μέρες, την έλλειψη χρημάτων, την τελμάτωση της έρευνας που γίνεται στα πανεπιστήμια, ότι θα βρεθεί κάπου μια άκρη να αποκαλυφθεί το «μυστικό» αυτού του εγκεφάλου.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.