ΣΤΡΕΠΤΟΚΟΚΚΙΚΗ ΠΥΟΜΥΟΣΙΤΙΔΑ

ΟΙ ΔΙΕΙΣΔΥΤΙΚΕΣ ΣΤΡΕΠΤΟΚΟΚΚΙΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΣΗΜΕΙΟ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΥΪΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
Η καινούρια γνώση που ήρθε σε ότι αφορά αυτές τις καταστάσεις δηλαδή τις εν τω βάθει στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις, είναι ότι χτυπούν κυρίως τους ηλικιωμένους και παιδιά δηλαδή ανθρώπους που έχουν ανοσοανεπάρκειες (χαμηλό αμυντικό σύστημα) όπως σακχαρώδη διαβήτη, αιματολογικά νοσήματα, κ.λ.π.
Τα τελευταία χρόνια μάλιστα βρέθηκε ότι και αυτές μπορούν να ξεκινήσουν στα παιδιά μετά την ανεμοβλογιά. Η νεκρωτική περιτονίτιδα ή στρεπτοκοκκική γάγγραινα είναι επίσης ο φόβος και ο τρόμος των χειρουργών διότι προσβάλλει τα ενδοκοιλιακά όργανα χωρίς να προκαλέσει αλλοιώσεις του δέρματος.
Σε αυτές τις περιπτώσεις δημιουργεί πολυσυστηματική προσβολή των οργάνων, το λεγόμενο τοξικό σοκ, το οποίο κατά κανόνα οδηγεί στον θάνατο γιατί αν δεν παρέβει κανένας απόλυτα γρήγορα τότε έχουμε αυτήν την περίπτωση.
Σε αυτές τις περιπτώσεις εμπεριέχεται και η πυομυοσίτιδα. Είναι περιπτώσεις που ο στρεπτόκοκκος χωρίς να το αντιληφθεί κανένας έγκαιρα ιατρικά προσβάλλει έναν ή περισσότερους μυς και αναπτύσσει εκεί επάνω μια πυογόνο κατάσταση η οποία έχει φοβερή ταχύτητα εξέλιξης.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.