ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΩΝ, ΜΙΑ ΛΟΙΜΩΞΗ, ΤΡΑΥΜΑ, Η ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΨΗ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΟΜΗ ΔΙΑΚΟΠΗ.
Πρόκειται για μια άκρως σοβαρή κρίση που πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα διότι η κατάσταση της είναι πάρα πολύ επικίνδυνη.
Ουσιαστικά πρόκειται για διαταραχή της έκκρισης της κορτιζόλης του αίματος και αδυναμία συγκρότησης των επινεφριδίων με τον εγκέφαλο.
Εμφανίζεται πρώτα από όλα με έντονους πόνους στα πόδια, στην πλάτη, στην κοιλιά, μια ακατάσχετη επιθυμία για αλάτι, παράλληλα υφίστανται σοβαροί εμετοί, αφυδάτωση, διάρροιες, πτώση της πίεσης, υπογλυκαιμία.
Εκείνο που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για αυτές τις περιπτώσεις είναι το θέμα της υπερασβεσταιμίας και υπονατριαιμίας δηλαδή μιας διαταραχής των ηλεκτρολυτών.
Παράλληλα μπορεί να έχουμε σπασμούς επιληπτικού χαρακτήρα, διαταραχές της ομιλίας, ψύχωση και διαταραχή του προσανατολισμού.
Όλα αυτά πρέπει να λαμβάνονται αμέσως υπόψη και να γίνεται άμεση θεραπεία με διεκπεραίωση όλης της θεραπευτικής αγωγής γιατί η εξέλιξη μπορεί να είναι μοιραία.
Η χρήση φαρμάκων είναι απαραίτητη και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση όταν έχουμε αυτά τα συμπτώματα ή όταν γνωρίζουμε πως υπάρχει κάποια διαταραχή των επινεφριδίων να μην τα προσέξουμε.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.