ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ : ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΡΡΕΠΗΣ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΣΧΟΛΙΑ ΔΥΣΜΕΝΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ.
Αυτό το χαρακτηριστικό φαινόμενο το ζήσαμε με τα «παπαγαλάκια» κατά την διάρκεια της άνθησης του ελληνικού χρηματιστηρίου που έβρεχε παντού λεφτά.
Τότε ορισμένοι κύκλοι ξεκινούσαν μέσα από μια χαρακτηριστική πυραμίδα από πάνω προς τα κάτω να προπαγανδίζουν φήμες οι οποίες θα εξαργυρώνονταν σύντομα με κέρδη στο χρηματιστήριο έτσι ώστε την άλλη μέρα να τρέχουν όλοι μαζί να αγοράσουν τις ανάλογες μετοχές τις οποίες πουλούσαν οι επιτήδειοι λίγο αργότερα και κάποιοι έμεναν με το «μουτζούρη» στο χέρι.
Έτσι λοιπόν γίνεται τώρα και κλασσικά με την περίπτωση της Ελλάδας όπου διεθνώς είναι γνωστή η πλήρης ανεπάρκεια που έχει στην διαχείριση των δημοσιονομικών καθώς και των οικονομικών παραγόντων που χειρίζονται την οικονομία της.
Ένας οργανισμός-κράτος όπως είναι, είναι πανεύκολο με την συντονισμένη σήμερα κυριαρχία κάποιων προσώπων στα ΜΜΕ να αρχίσει να δέχεται λεκτικές γραπτές ή άλλες επιθέσεις σε ότι αφορά το νόμισμα του και την οικονομία του αλλά και μη έχοντας την δυνατότητα να αμυνθεί.
Εδώ ισχύει το γκεμπελικό πές, πές, πές, στο τέλος κάτι θα μείνει.
Με αυτόν ακριβώς τον όρο οι ανεπαρκείς δημοσιοοικονομικοί μας άρχοντες δεν μπορούν να αντιδράσουν σε αυτή την διεθνή παπαγαλία με αποτέλεσμα να πέφτουν σε αμηχανία και να στρέφονται προς τους ομολόγους τους, επίσης ανεπαρκείς, της ευρωπαϊκής αγοράς οι οποίοι κάνουν όπως ο σκύλος που κυνηγά την ουρά του.
Μη γνωρίζοντας ότι αν καεί η Ελλάδα αυτόματα καίγονται και αυτοί πολύ γρηγορότερα.
Τέλος πάντων, με την όλη κατάσταση, στο τέλος, την πληρώνουν αυτοί που εμπιστεύτηκαν τους ανεπαρκείς, να τους διοικούν όσο κακό και αν ακούγεται.
Αναμένεται να τελειώσει το παιχνίδι γιατί όλα τα θαύματα δεν διαρκούν πάνω από τρεις μέρες και στην συγκεκριμένη περίπτωση η κερδοσκοπία έχει κοντά ποδάρια.
Ότι είναι να πάρεις θα τα πάρεις στην αρχή και μετά θα μείνουν οι υπόλοιποι για χρόνια ολόκληρα να «σκουπίζουν» τις ζημιές.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.