ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ.
Πρέπει να δούμε ποιες θα είναι οι τυχόν ευεργετικές ή αρνητικές καταστάσεις του γεγονότος αυτού στον χώρο της υγείας.
Το διεθνές νομισματικό ταμείο μαζί με την παγκόσμια τράπεζα ιδρυθήκαν μετά από σύσκεψη του ΙΕ το 1944 αμέσως μετά τον πόλεμο στο Μπεντγουντς των ΗΠΑ.
Οπωσδήποτε οι ισχυρές ΗΠΑ έπαιζαν ένα τεράστιο ρόλο τόσο στην διάρθρωση όσο και στον τρόπο εργασίας και στην επιβολή των όρων της χρηματοδότησης του διεθνές νομισματικού ταμείου. Από την δεκαετία του 70 περίπου που άρχισε το διεθνές νομισματικό ταμείο να δραστηριοποιείται μάθαμε περίπου και πως λειτουργεί.
Κατά κανόνα δανείζει την πρώτη δόση και ζητάει μείωση του δανεισμού του δημοσίου υψηλότερα επιτόκια, διορθωτικές προσαρμογές. Εδώ έρχεται η υγεία με την απελευθέρωση των αγορών σε ότι αφορά το μέρος αυτό και τις ελεύθερες χρεοκοπίες επιχειρήσεων.
Αφού παρακολουθήσει την πορεία των εξελίξεων τότε δίνει την δεύτερη, τρίτη δόση. Συνταγές όπως το πάγωμα μισθών, συντάξεων, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, περικοπές κυρίως κοινωνικών δαπανών στον χώρο της υγείας και γενικά στην περίθαλψη είναι από τα πρώτα μέτρα που ζητάει το ταμείο.
Έτσι λοιπόν με την επέμβαση του εδώ πέρα άσχετα με το αποτέλεσμα που θα φέρει, θα πρέπει να ξέρουμε ότι ο χώρος της ιατρικής έρευνας περισσότερο και λίγο λιγότερο της περίθαλψης θα περιοριστούν έντονα.
Θα πρέπει η έλλειψη αυτή σε δυνατότητες, δηλαδή χρήματα, να καλυφθεί με ικανότητες που θα αναπληρούν τα κενά.
Είναι το ερώτημα αν οι Έλληνες διαθέτουμε τέτοιες;

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.