ΤΟ ΑΛΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ

Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 2 ΑΙΩΝΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΜΩΣ 15 ΜΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ.
Όλα ξεκίνησαν περίπου 50 χρόνια πριν το κλείσιμο του 19ου αιώνα με δύο μεγάλους πρωταγωνιστές τον Κάρολο Δαρβίνο και τον Άλφρεντ Ουάλας. Οι δύο μεγάλοι αυτοί επιστήμονες πραγματοποίησαν ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον έρευνες σχετικά με ότι αφορά την εξέλιξη των ειδών (ο Δαρβίνος) και της εξελικτικής βιολογίας καθώς και της συγκέντρωσης στοιχείων σε ότι αφορά την παλαιοντολογία, την συντηρητική ανατομία και μοριακή βιολογία.
Ο συγκερασμός των γνώσεων που υπήρχε από τους δύο αυτούς επιστήμονες έφερε σε εξέλιξη την γενετική η οποία προχώρησε με γιγαντιαία άλματα μέχρι να φτάσει σήμερα στην υποειδικότητα της που λέγεται επιγενετική που πλέον αποτελείται από ένα καινούριο φάσμα γνώσεων σχετικά με την ανάπτυξη, την μεταβολή του ανθρώπου και του ανθρώπινου οργανισμού μέσα στην καθημερινότητα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.