Το ότι η βιταμίνη D προστατεύει το δέρμα και τα αγγεία από το γήρας είναι γνωστό από χρόνια. Με τον καιρό, όμως, γίνεται γνωστό και το πώς υπάρχει αυτή η δραστηριότητα. Κυρίως η ενεργοποίηση της βιταμίνης D στον οργανισμό γίνεται από τον ήλιο και το κατάλληλο περιβάλλον.
Όταν η ηλιακή ενέργεια αυξάνεται και το περιβάλλον αλλάζει, όπως τώρα με το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τότε αλλάζει και ο βιολογικός σχηματισμός παραγωγής της βιταμίνης D στον οργανισμό.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι πλέον και η διατροφή έχει αλλάξει ριζικά, ενώ τα γνωρίζουμε όλα αυτά πλέον, δεν ξέρουμε τη δραστηριότητα της βιταμίνης D σε ατομικό επίπεδο. Και σε ατομικό επίπεδο έχει τεράστια σημασία, διότι οι διαταραχές είναι άνισες.
Μια υποδοσολογία προκαλεί αιματολογικές και αγγειακές διαταραχές, και κυρίως, περιφερική αγγειοπάθεια, ενώ μια υπερδοσολογία προκαλεί καρκίνους. Συνεπώς, ο καθένας από εμάς, αν ενδιαφέρεται για την ποιότητα της ζωής του, ξεκινώντας από εδώ θα πρέπει κάποια στιγμή να κάνει ένα προσδιορισμό της βιταμίνης και ένα τεστ εγκεφαλικής λειτουργίας. Έτσι, θα εξασφαλίσει μακροβιότητα και ποιότητα ζωής.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.