Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΤΗΣ ΗΔΟΝΗΣ


Οι ΗΠΑ είναι το έθνος που έχει τους περισσότερους υπέρβαρους σε αναλογία πληθυσμού. Οι παχύσαρκοι των ΗΠΑ παρουσιάζουν μια έντονη αυξητική τάση έτσι που υπολογίζεται ότι, αν δεν αλλάξουν διατροφικές συνήθειες, σύντομα θα φθάσουν στο 40%. Ένα έθνος σε επιδημία παχυσαρκίας, που εμφανίζεται ιδιαίτερα στα νεαρά άτομα. Βέβαια, η παχυσαρκία σέρνει μαζί της και άλλα μεγάλα ιατρικά προβλήματα όπως τον διαβήτη, την υπερχοληστεριναιμία, τις αρθροπάθειες, τις εγκεφαλοπάθειες και πλήθος από άλλα μεταβολικά σύνδρομα. Οι Αμερικάνοι, σαν πρακτικοί άνθρωποι, διέγνωσαν έγκαιρα τον τεράστιο αυτό κίνδυνο και ανακήρυξαν την παχυσαρκία ασθένεια και ταυτόχρονα την τοποθέτησαν ανάμεσα στους εθνικούς κινδύνους.
Με αυτόν τον τρόπο ήδη την αντιμετωπίζουν από δεκαετίες. Δυστυχώς, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Τα διάφορα θεραπευτικά σχήματα, φάρμακα και δίαιτες είναι χωρίς αποτέλεσμα και οι παχύσαρκοι αυξάνονται. Μετά από αυτή την αποτυχία οι κυβερνητικοί μηχανισμοί επιστρατεύουν ιατρικούς σχηματισμούς με τον πιο άρτιο εξοπλισμό για την έρευνα του εγκεφάλου, όπως το Εθνικό Ίδρυμα για την Εξάρτηση από Ουσίες (National Institute on Drug Abuse) για την εύρεση μιας λύσης.
Το ινστιτούτο επικέντρωσε την έρευνα στον εγκέφαλο πιστοποιώντας ότι η αρρώστια της παχυσαρκίας είναι εγκεφαλική δυσλειτουργία που χρήζει νευρολογικής θεραπείας.
Χρησιμοποιώντας υψηλής ευκρίνειας τομογράφους και ψηφιακές νευροφυσιολογικές καταγραφές πιστοποίησαν πως ο ανεξέλεγκτος υπερσιτισμός σχετίζεται με ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα στα κέντρα του εγκεφάλου που σχετίζονται με την λήψη της τροφής. Η έρευνα έδειξε ότι οι νευροδιαβιβαστές στις περιοχές αυτές φτάνουν συσσωρευμένοι προκαλώντας στιγμιαία ηδονικά κύματα κατά την διάρκεια του φαγητού.
Η λύση είναι μικτή : Πρέπει κανείς να εξηγήσει στους παχύσαρκους τον μηχανισμό αυτό και παράλληλα, με ουσίες και ερεθισμούς (μαγνητικούς ή ηλεκτρικούς) να διακόψει την ροή αυτών των ηδονικών κυμάτων.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.