ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ


Πριν από μερικές εβδομάδες επιστήμονες του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Κορνέιλ ανακοίνωσαν πως για πρώτη φορά πέτυχαν κάτι τρομακτικό. Πρόκειται για γενετικό χειρισμό σε ανθρώπινο έμβρυο για πρώτη φορά. Η προσπάθεια αυτή έγινε με την εμφύτευση ενός «φωσφορίζοντος γονιδίου» σε ένα ωάριο. Μετά από τρεις ημέρες εντοπίστηκε το «πεφωτισμένο» γονίδιο στο νέο έμβρυο. Το πρώτο πείραμα για την επέμβαση του ανθρώπου μέσω γενετικών διαδικασιών στην ίδια του την υπόσταση πήρε μορφή.
Το νομικό σκέλος της υπόθεσης βρήκε την ολοκλήρωση του στην Αγγλία. Την περασμένη εβδομάδα το αγγλικό κοινοβούλιο αποφάσισε κάτι πολύ πρωτότυπο. Γονείς μπορούν να χρησιμοποιούν γενετικώς τροποποιημένα έμβρυα και αργότερα, βέβαια, παιδιά σαν δότες για άρρωστα με ανίατες ασθένειες αδέλφια τους. Επίσης, μπορούν να αναπαραχθούν παιδιά χωρίς πατέρα, όπως, επίσης, και τμήματα ζωικού γενετικού υλικού να μεταφερθούν με γονιδιακούς τρόπους σε ανθρώπινο γενετικό υλικό.
Κοντολογίς επιτρέπονται τα πάντα πλέον στην Αγγλία και αφού είναι εκεί θα γίνει και αλλού σε ότι αφορά παιδιά κατά παραγγελία.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.