Πριν από μερικά χρόνια δόθηκε ένα ιατρικό βραβείο Νόμπελ σε δύο βιοχημικούς για μια ανακάλυψη που έκαναν σε ότι αφορά τη μοριακή βιολογία. Εντοπίστηκε τότε ότι όλη η λειτουργική διαδικασία που γίνεται σε μοριογονιδιακό επίπεδο γίνεται με κάποια πρωτεϊνικά κομμάτια του ριβονουκλεϊνικού οξέως (RNA), τα οποία, μάλιστα, ονομάζονται και μικρο-RNA (μRNA).
Τότε αναπτύχθηκε και η επιστημονική υπόθεση ότι πολλές ασθένειες έχουν τη βάση τους στην άσχημη επικοινωνία μεταξύ των άλλων στοιχείων του μορίου και του μRNA.
Σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές, που πρωταγωνιστούν σε αυτές τις «θεαματικές» ανακαλύψεις, όπως δημοσιεύθηκε τελευταία, πέρα από την απομόνωση των μRNA, είναι δυνατή η τροποποίηση της λειτουργίας τους για θεραπευτικούς σκοπούς. Δηλαδή, θα φορτώνεται κάποιο φάρμακο στα μικροσωματίδια αυτά με συγκεκριμένη εντολή και θα μεταβιβάζεται σε συγκεκριμένα τμήματα του γονιδίου – γονιδιώματος.
Η μεταβιβασμένη με αυτό τον τρόπο πληροφορία θα τροποποιήσει τη γονιδιακή αντίδραση, άρα, θα θεραπεύσει. Πρόκειται για μια υπόθεση εργασίας με πολλά ερωτηματικά. Πάντως, σαν σκέψη είναι σωστή, και επειδή προέρχεται και από την κορυφαία σκάλα της επιστήμης, αποκτούν το δικαίωμα και περισσότεροι γιατροί, που ασχολούνται μέχρι τώρα με αυτό το θέμα, νομιμοποιημένοι πια, να σκέφτονται παρόμοια το σύνολο των προσπαθειών.
Είθε να φέρει μια ανακούφιση στους ασθενείς που ταλαιπωρούνται από τον έρπη.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.