Η χρωστική ανεπάρκεια τύπου Bloch Sulzberger είναι μια ασθένεια που μέχρι τώρα θεωρείται πολύ πολύ σπάνια. Ο λόγος που πιστεύεται αυτό ήταν το γεγονός ότι τη διάγνωση την έκαναν οι νευρολόγοι αφού εκδηλωνόταν με απόλυτη σαφήνεια η συμπτωματολογία της νόσου.
Η χρωστική δερματίτιδα είναι δερματώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος που με τον καιρό αυξάνονται και σε πολλές περιπτώσεις βγάζουν φουσκάλες που μπορεί να περιέχουν σκουρόχρωμο υλικό. Επίσης, συνοδεύονται από επιληπτικές κρίσεις και διαταραχές των δοντιών. Οι νέες έρευνες έχουν δείξει ότι η αρρώστια έχει ύπουλη πορεία και μπορεί για πολλά χρόνια να μένει σιωπηλή και ύστερα από ένα στρεσογόνο γεγονός να εμφανιστεί.
Έχει κυρίως θηλυκή προέλευση, γιατί κληρονομείται με το χρωμόσωμα Χ και εκδηλώνεται σε κορίτσια. Η αρχή γίνεται ακόμα και κατά τη διάρκεια της εμβρυογένεσης στην κύηση. Σε αρσενικά έμβρυα, που υπερτερεί το γενετικό υλικό της ασθένειας από μητέρα και πατέρα, κατά κύριο λόγο αποβάλλονται.
Τον τελευταίο καιρό λόγω των καιρικών αλλαγών και της έντονα στρεσογόνου ζωής όλο και περισσότερα κορίτσια, και κυρίως μετά την εφηβεία, εμφανίζουν έντονα τα συμπτώματα της χρωστικής δερματίτιδας με συνοδεία κρίσεων.
Υπάρχει μια χαρακτηριστική περίπτωση, μάλιστα, που η εμφάνιση έγινε σαφής από την εκδήλωση επιληπτικών κρίσεων και ημικρανίας. Γονείς που παρατηρούν τέτοιες αλλοιώσεις πρέπει να φροντίζουν για την εκτεταμένη έρευνα της βλάβης το δυνατόν γρηγορότερα για να δοθεί η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.