ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΔΕΣΜΟΙ


Μια νεαρή κοπέλα, τελειόφοιτη της Ιατρικής και εξαιρετικά δυναμική, αυτοκτονεί με το αγαπημένο περίστροφο του πατέρα της, υψηλόβαθμος στρατιωτικός και πανίσχυρο στέλεχος κυβερνητικής ομάδας.
Η αυτοκτονία με πυροβόλο όπλο στο κρανίο είναι μια κίνηση ιδιαίτερα έντονης απόφασης για την πράξη. Ο αυτόχειρας στην περίπτωση αυτή δε θέλει να έχει καμία περίπτωση αποτυχίας. Θέλει να έχει ένα ακαριαίο τέλος και παράλληλα, βάζει και τέρμα σε έναν, κατά τη γνώμη του, ανοιχτό λογαριασμό έναντι τρίτων, για τον εαυτό του ή για υποχρεώσεις άλλων δικών του ανθρώπων.
Στην περίπτωση αυτή το πυροβόλο όπλο, που το φέρνει ο αυτόχειρας σε επαφή με το κρανίο, είναι ο εκτελεστής της απόφασης της εσωτερικής «δικαστικής» διαμάχης του. Η απόφαση εκτελείται επί τόπου και με τον τρόπο αυτό κλείνει η υπόθεση και για τον ίδιο και για τους τρίτους, που αναμένουν την «κάθαρση» αυτή.
Στην περίπτωση της κοπέλας αυτής ο συμβολισμός είναι κραυγαλέος. Το περίστροφο που δίνει τέλος στη ζωή της και στο άγχος της είναι το αγαπημένο όπλο του πατέρα της. Έτσι, ξεχρεώνει με την αυτοτιμωρία της και τον γονέα της. Σε μέτρο αρχαίας τραγωδίας γίνεται η Ιφιγένεια και η Ηλέκτρα ταυτόχρονα.
Μια τραγωδία που μπορούσε να αποφευχθεί. Οι υποψήφιοι αυτόχειρες του είδους αυτού είναι οι πιο επιδεκτικοί φαρμακευτικής αγωγής και ψυχοθεραπευτικής υποστήριξης.
Δυστυχώς, οι τραγικές συγκυρίες δεν άφησαν στην άτυχη κοπέλα την ευκαιρία αυτή.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.