ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Η ενσυναίσθηση είναι μια ανώτερη ψυχική λειτουργία, η οποία εκφράζει την ασυνείδητη διανοητική επικοινωνία του ενός ατόμου με το άλλο. Όσο πιο υψηλός είναι ο βαθμός ενσυναίσθησης, τόσο πιο ισχυρή είναι και η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων.
Στα ανώτερα στάδια της ενσυναίσθησης δεν χρειάζεται καν η λεκτική επικοινωνία. Μπορεί κανένας να αντιλαμβάνεται τον άλλον κοιτάζοντάς τον ή κατευθύνοντας την σκέψη του σε αυτόν. Το μέτρο της ενσυναίσθησης παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο σε ότι αφορά την επικοινωνιακή λειτουργία μεταξύ πολιτικών και πολιτών.
Σε έναν λαό με ακραίες εκδηλώσεις και έντονο μεσογειακό ταπεραμέντο, όπως είναι οι Έλληνες αυτές τις μέρες, έχουμε ένα έντονο παράδειγμα της πολιτικής ενσυναίσθησης. Βλέπουμε μια δραματική πτώση στις σφυγμομετρήσεις του κυβερνόντος κόμματος και του αρχηγού του, χωρίς, όμως, τις απώλειες αυτές να τις εισπράττει η αντιπολίτευση και ο δικός της αρχηγός.
Αντίθετα, οι απώλειες συγκεντρώνονται πίσω από το τοίχος της αδιαφορίας που εκφράζεται στις δημοσκοπήσεις από τον «κανένα». Η αύξηση αυτού του «κανένα» δεν είναι ούτε διαμαρτυρία, η οποία διαμαρτυρία εξαντλείται στην άρνηση παραδοχής της κυβερνητικής πολιτικής, ούτε έλλειψη αναγνώρισης έργου της αντιπολίτευσης. Είναι απλά η αδυναμία συναισθητικής επικοινωνίας λόγω ακαταλληλότητας προσώπων προς όλες τοις πολιτικές μεριές.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.