ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ «HOT SPOTS», ΟΠΟΥ ΖΩΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΕΚΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Αφρική –και κυρίως, οι περιοχές της κεντρικής Αφρικής, όπου οι άνθρωποι τρέφονται κατά κόρον από «bushmeat», όπως πίθηκοι και άλλα κυνήγια-, η Κίνα –η πατρίδα της νόσου των πουλερικών και του SARS, όπου πτηνά, χοιρινά και άλλα κατοικίδια ζούνε σε ελάχιστους χώρους καθημερινά με τους εκεί κατοίκους ανταλάσσοντας χιλιάδες ιούς, που μεταλλάσσονται με ραγδαία ταχύτητα. Το ίδιο συμβαίνει σε Λάος, Μαδαγασκάρη, Μαλαισία και Ινδία. Εκεί, δηλαδή, που υπάρχει στρατιά από ιούς και ελάχιστοι γιατροί.
Είναι πλέον γεγονός ότι οι επιδημίες έχουν σαφείς εστίες «Hot Spots», αλλά, πλέον παγκόσμια επέκταση. Η γνώση αυτής της κατάστασης οδηγεί στην σκέψη της απόλυτης ανάγκης μιας έγκαιρης έρευνας για πλήρη γνώση των ιών, πριν ξεσπάει η επιδημία.
Ήδη αυτή η σκέψη έχει γίνει πραγματικότητα. Ερευνητές επιχορηγούμενοι από τεχνολογικές εταιρείες βρίσκονται στα «καυτά πεδία» ανάπτυξης των ιών και με συνεχείς αναλύσεις, κατηγοριοποιήσεις και πειράματα μελετούν τις συμπεριφορές των ιών και προσδιορίζουν όλες τις πιθανές αντιδράσεις τους και ιδιαίτερα, ότι αφορά την «επικοινωνία» μεταξύ ζώων και ανθρώπων.
Από ότι φαίνεται, ένας έγκυρος προσδιορισμός και ταυτοποίηση του ιού στα πρώτα στάδια, γνωρίζοντας την «παθογενή» συμπεριφορά του, δίνει τεράστια περιθώρια έγκυρης διάγνωσης και λήψης προληπτικών μέτρων.
Πέρα από αυτό, παρέχει χρόνο, έχοντας γίνει πλέον οι σχετικές αναγνωρίσεις, να βρεθούν και να δοθούν τα σωστά φάρμακα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.