H ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ.
Η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία έχει δηλώσει ότι από την επόμενη εβδομάδα θα επιμένει στους όρους τήρησης της συμφωνίας των εφημεριών και καλεί το υπουργείο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Αλλιώς οι νοσοκομειακοί γιατροί θα απέχουν από τις δουλειές τους.
Αν το υπουργείο πάλι συμμορφωθεί ως προς τα νόμιμα, είναι αδύνατον να λειτουργήσουν τα ιατρεία, γιατί δεν υπάρχουν αρκετοί γιατροί να καλύψουν αυτούς, που δικαιωματικά θα παίρνουν άδεια.
Άλλωστε είναι εύλογο διότι δεν μπορεί να γίνει μια τέτοια εφαρμογή εκ των πραγμάτων σε νοσοκομειακές θέσεις που εφημερεύει ένας η δύο γιατροί. Ο νόμος, όμως, είναι νόμος και πρέπει να εφαρμοστεί.
Το υπουργείο θα χρειαστεί πάλι να βρει μια μέση λύση και τα πράγματα θα συνεχίσουν τον δρόμο τους ως έχουν βέβαια προς το χειρότερο. Ένα δεύτερο μεγάλο πρόβλημα στον χώρο είναι οι δαπάνες οι φαρμακευτικές δαπάνες και οι δαπάνες υλικού.
Ο υπουργός σε μία επίδειξη τρομερής διπλωματίας κατάφερε να πείσει τους προμηθευτές να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους υποσχόμενος έως 30% εξόφληση των υπαρχόντων χρεών. Εάν αυτό δεν γίνει σε εύλογο διάστημα παρ’ όλη την γοητεία και το ταλέντο του υπουργού έρχονται εμπλοκές και συγκρούσεις και φυσικά όλα αυτά εις βάρος των ασφαλισμένων και των αντίξοων κοινωνικών ιατρικών αναγκών που αυξάνονται ραγδαία.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.