NEUROMARKETING : ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΌΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Το διεθνές νομισματικό ταμείο απάντησε ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για τους Έλληνες από την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να ξεχάσουν τον παλιό ρυθμό ζωής που ναι μεν είναι οδυνηρός, αλλά η επιστροφή στους χαμηλούς μισθούς και στις χαμηλότερες τιμές και στη λιγότερο πολυτελή ζωή είναι ανάγκη. Βέβαια, όλα αυτά ήταν αναμενόμενα, αλλά κυρίως εδώ πέρα θα πρέπει να δούμε ότι με τρεις προτάσεις το Διεθνές νομισματικό ταμείο έκανε μια βαθιά ψυχολογική τομή στην ψυχή του Έλληνα.
Μιλάμε για βαθιά ψυχολογική τομή, διότι στην ουσία ο Έλληνας ζει από την «έξωθεν» καταξίωση ή όπως λέγεται διεθνώς profile neuroses. Αυτή η ακατάσχετη του επιθυμία στο να έχει περισσότερα από ότι χρειάζεται δεν του έδωσε τη δυνατότητα της αυτοκριτικής που οδήγησε στη σπατάλη. Βέβαια, αυτή η σπατάλη είχε μια αναλογία μέσα στη διαστρωμάτωση του πληθυσμού, ανάλογα με τη χαρακτηριοδομή του καθενός. Άλλος μάζευε λίρες, άλλος ορυχεία, άλλος ξενοδοχεία, άλλος ποταμόπλοια. Ο καθένας είχε και ένα στίγμα. Πάντως σε αυτήν την έννοια του «Λαϊκού καπιταλισμού» που μας είχε οδηγήσει και η εποχή Σημίτη άφησε  ελεύθερη την πόρτα των παρορμήσεων και των ενστίκτων που έρχεται τώρα να την κόψει με την αγγλοσαξονική του «στυγνότητα» και αυτό το Διεθνές νομισματικό ταμείο.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.