ΈΝΑ 10% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗΣ ΈΝΤΑΣΗΣ ΠΟΛΥΝΕΥΡΟΠΑΘΕΙΑ. ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΩΝ ΝΕΥΡΩΝ ΣΤΑ ΆΚΡΑ Ή ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.
Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν πρόκειται για επικίνδυνες ασθένειες, όσο βασανιστικές. Κάθε νεύρο έχει 3 ειδών ίνες μέσα του˙ κινητικές, αισθητικές, αυτόνομες, νευρικές και περιβάλλεται από μια μεμβράνη που λέγεται μυελίνη. Στις πολυνευροπάθειες μπορούμε να έχουμε προσβολή ενός έως όλων αυτών των στοιχείων, συνδυασμού τους ή και όλα μαζί.
Σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με το συνδυασμό προσβολής έχουμε την ανάλογη κλινική εικόνα. Γενικά, οι πολυνευροπάθειες είναι από τα πιο περίπλοκα κεφάλαια της νευρολογίας, όπου η διάγνωση και η θεραπεία είναι απαραίτητη. Τα γενικά συμπτώματα είναι μουδιάσματα, αδυναμίες, κράμπες και ιδρώτας των άκρων. Όταν εμφανίζονται αυτά, πάντα να υποπτευόμαστε μια πολυνευροπάθεια και να καταφεύγουμε στο νευρολόγο, ο οποίος έχει γνώση και τα κατάλληλα μηχανήματα (νευροφυσιολογίας) για να διαγιγνώσκει και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.