ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ, ΌΤΑΝ ΈΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΈΤΣΙ ΏΣΤΕ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΝΑ ΈΧΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ «ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΕΙ» ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.
Το χαρακτηριστικό αυτών των κρίσεων είναι ότι είναι μικρές, διαρκούν δευτερόλεπτα και κατά κύριο λόγο συνοδεύονται από σύγχυση και κεφαλαλγία μετά τη διάρκεια τους. Τα συμπτώματα αυτά μπορούν να επαναληφθούν πολλές φορές κατά την διάρκεια της μέρας και μάλιστα να έχουν αύξηση σε αλλαγές της θερμοκρασίας σε έντονο στρες η σε μεγάλη κόπωση. Η κατανομή των ηλεκτρολυτών, δηλαδή, η συγκέντρωση νερού και κατανάλωση ποτών παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην όλη εμφάνιση.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, εκείνο που «διεκδικείται» όσο γίνεται γρήγορα είναι να γίνει κατανοητή η ύπαρξη των επιληπτικών κρίσεων, δια της καταγραφής της ηλεκτροεγκεφαλογραφίας και ο περαιτέρω έλεγχος με τη μαγνητική τομογραφία, προκειμένου να συγκριθεί αν υπάρχουν κάποιες ανατομικές βλάβες, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη στη θεραπευτική αγωγή.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.