ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΟ ΌΤΙ ΆΤΟΜΑ, ΤΥΦΛΑ Ή ΣΧΕΔΟΝ ΤΥΦΛΑ, ΌΤΑΝ ΕΚΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΈΝΤΟΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ  ΛΙΓΟ, ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΈΧΟΥΝ ΈΝΤΟΝΕΣ ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ.
Έρευνες, που γίνονται τον τελευταίο καιρό, κατέδειξαν ότι στο βάθος του ματιού, στον αμφιβληστροειδή χιτώνα, υπάρχουν ορισμένα γάγγλια, τα οποία παράγουν ειδικές πρωτεΐνες, τις μελανοψίνες, οι οποίες και από ελάχιστο φως μπορούν να ερεθιστούν έτσι ώστε να προκαλέσουν μια γενικευμένη εγκεφαλική αντίδραση, που καταλήγει με την κλινική εικόνα της ημικρανίας. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν εκτεθούν τα άτομα αυτά, παρόλο το ότι δε βλέπουν και στο λίγο φως, μπορούν να έχουν  ημικρανία.
Εδώ όμως πρέπει να προσθέσουμε ότι έχουμε γεννητικά προδιατεθειμένα άτομα, τα οποία έχουν μια τάση στις ημικρανίες και ιδιαίτερα σε αυτές τις ημικρανίες με αύρα, οι οποίες δημιουργούν την όλη προϋπόθεση ώστε με τον κάθε είδους ερεθισμό, οπτικό, ακουστικό ή κατάσταση στρες, να μπαίνει σε διέγερση όλη η διαδικασία παραγωγής ημικρανίας. Το γεγονός, όμως, ότι και σε τυφλά άτομα, ελάχιστο φως μπορεί να προκαλέσει την αντίδραση αυτή, μας δείχνει περισσότερο πόσο ευαίσθητος είναι ο κεντρικός πυρήνας παραγωγής ημικρανιών, ο θάλαμος. Και εκεί ακριβώς πρέπει να συγκεντρωθεί όλη η έρευνα, προκειμένου να δοθεί η μια θεραπεία στις ημικρανίες.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.