Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΝΟΡΜΑΝ ΜΑΝΕΑ

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΝΟΡΜΑΝ ΜΑΝΕΑ ΕΙΝΑΙ ΈΝΑΣ 52ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ. ΈΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΈΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΣΕ ΌΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ.
Ως χούλιγκαν χαρακτηρίζονται οι Ρουμάνοι, οι οποίοι δεν προσαρμόστηκαν επακριβώς στο προ Τσαουσέσκου σύστημα. Άξιο να τονιστεί είναι η άποψη του Μάνεα ότι η ελευθερία είναι ένα σοκ, όπως και η σκλαβιά και πρέπει να μάθει να ζει κανείς με αυτά βήμα – βήμα. Επίσης μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα άποψη του Μάνεα είναι ότι στην ουσία μεταξύ ολοκληρωτικού και δημοκρατικού συστήματος, την ουσιαστική διαφορά έχει  μόνο η ύπαρξη της εξουσίας.
Το κουμμουνιστικό σύστημα από πείρα που έχει αυτό στη Ρουμανία, αντιδρώντας στην ιδιοκτησία, κάνει δικούς του ακόμη και τους ανθρώπους. Μια αξιόλογη υποθήκη είναι ότι αναφέρει πως οι ΗΠΑ αποτελούν το καλύτερο «ξενοδοχείο» στον κόσμο. Δε ζητούν πολλά, δε ρωτούν πολλά, αρκεί να πληρώνεις το δωμάτιο σου και να το κρατάς καθαρό. Κλείνοντας τις απόψεις, ο Μάνεα βλέπει και τις διαφορές μεταξύ ορθόδοξης και καθολικής εκκλησίας, όπου θεωρεί ότι η δεύτερη είναι πολύ πιο ανεξάρτητη στην πολιτική από ότι η πρώτη.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.