ΑΝΤΙΨΥΧΩΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΟΥ ΤΟΞΟΠΛΑΣΜΑ ΓΚΟΝΤΙ (GONDI) ΣΤΟ ΣΩΜΑ.
Η παρατήρηση ήρθε από τον χώρο της ψυχιατρικής. Βρέθηκε ότι σχιζοφρενείς ασθενείς νοσούν πιο τακτικά από την τοξοπλάσμωση από ότι οι υπόλοιποι.
Το παράσιτο του τοξοπλάσματος ως γνωστόν προσβάλει όλα τα θηλαστικά. Οι άνθρωποι κατά κύριο λόγο το λαμβάνουν από άπλυτα λαχανικά, μη καλοψημένο χοιρινό ή αρνίσιο κρέας. Κύριος λόγος, όμως, είναι οι γάτες ή τα περιττώματα ζώων στους κήπους ή σε τόπους, όπου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με μολυσμένα μέρη.
Το παράσιτο πεθαίνει από τους 56οC και πάνω και κάτω από τους 20οC. Παρουσιάζεται σαν κλινική εικόνα, κυρίως μετά από γρίπη ή κρυολόγημα.
Γενικά, το παράσιτο της τοξοπλάσμωσης περιμένει να βρει τον ξενιστή με αδύναμο το ανοσοποιητικό, προκειμένου να εισχωρήσει μέσα του και να επεκταθεί σε όλο του το σώμα. Πολύ τακτικά, με αυτόν τον τρόπο η τοξοπλάσμωση επηρεάζει μεταξύ των άλλων και το κεντρικό νευρικό σύστημα και ιδιαίτερα, την όραση και πολύ τακτικά και την συμπεριφορά.
Βέβαια, πολύ πιο επικίνδυνα είναι όταν αυτή η κατάσταση προσβάλλει τις εγκύους και κατά συνέπεια, τα έμβρυα, που αν γεννηθούν παρουσιάζουν πιο έντονα τα συμπτώματα αυτά.
Η έρευνα αυτή επιβεβαιώθηκε και από χημικές αναλύσεις, όπου ερευνητές βρήκαν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες αντισωμάτων τοξοπλάσμωσης σε εγκεφάλους σχιζοφρενών. Και αυτή είναι μια παρατήρηση – πιστοποίηση, που ανοίγει νέες ερευνητικές προοπτικές.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.