ΈΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΗΜΙΚΡΑΝΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΩΝ ΚΑΤΑ 20% ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ.
Οι ημικρανίες και κεφαλαλγίες είναι γνωστό από χρόνια ότι μειώνουν την παραγωγικότητα τουλάχιστον κατά 17 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μόνο η κεφαλαλγία προκαλεί απώλεια 150 εκατομμυρίων ημερών εργασίας το χρόνο. Ως γνωστό, στην Ελλάδα η ημικρανία αφορά 12% με 14% του πληθυσμού και κυρίως, με εμφάνιση κεφαλαλγιών, σαν πρώτο σύμπτωμα του παθών.
Το στρες, τα οινοπνευματώδη ποτά, οι διαταραχές του ύπνου, αλλά, τελευταία και η κακή συνήθεια της κατάχρησης των κινητών τηλεφώνων ανεβάζει κάθετα τον αριθμό των ημικρανιών.
Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί η ύφεση, που αναμένεται, όπως δήλωσε και στην χθεσινή του ομιλία ο Νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν, που έγινε στην Αθήνα, ότι η αύξηση αυτή, με την δυσάρεστη θέση που έχει η ελληνική οικονομία, αναμένεται να παραιτηθεί περισσότερο.
Σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία, όπως τόνισε ο ίδιος, τα μεγάλα ελλείμματα που υπάρχουν και η αδυναμία του μηχανισμού διόρθωσης των αποκλίσεων αναμένεται να φέρει μεγαλύτερη ύφεση στις μέρες που ακολουθούν.
Ο Νομπελίστας επίσης ανέφερε πως λόγω των μεγάλων οικονομικών επενδύσεων και των δημοσίων δαπανών, που έγιναν σε διάφορα δημόσια έργα μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, «εξαντλήθηκε» και η αγοραστική ικανότητα. Χαρακτηριστικά είπε πως θα πρέπει να βρούμε άλλον πλανήτη για να επενδύσουμε, δηλαδή, για να πουλήσουμε τα προϊόντα που παράγουμε.
Στη συνάντηση που έγινε, ένας άλλος δημοσιογράφος και ισχυρός οικονομικός παράγων, ο Κουέντιν Πιλ, ο αρχισυντάκτης των Financial Times, είπε ότι ο μόνος τρόπος που μπορεί να επιβληθεί πειθαρχία στην ελληνική αγορά είναι τα τοκογλυφικά επιτόκια, που επιβάλλουν οι ξένες τράπεζες στους κατά καιρούς διαγωνισμούς μας.
Όπως φαίνεται πλέον, το μόνο που αναμένουμε, είναι η αύξηση των ημικρανιών και κεφαλαλγιών σε ποσοστό που δεν μπορούν πλέον να το προσδιορίσουν.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.