ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΟΠΩΣΗΣ Ή ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗΣ.
Στο προηγούμενο βήμα σε αυτό εδώ το μπλοκ με τον τίτλο «Η Απογοήτευση, η Κατάθλιψη Και η Φυγή» σχολιάζαμε την επιθυμία του πρωθυπουργού να εγκαταλείψει την πολιτική για χάρη μιας πανεπιστημιακής καριέρας στο εξωτερικό (http://neurotalk.blogspot.com/2009/02/blog-post_16.html).
Την Κυριακή στις 22 Μαρτίου του 2009 ο πρωθυπουργός «ξαναχτύπησε» με την εικόνα του «κουρασμένου ηγέτη». Ξανατόνισε τα όσα είχε πει περί φυγής μετά από κάποιο χρονικό ορόσημο και επανέλαβε την άποψη του ότι αισθάνεται πάρα πολύ κουρασμένος.
Διαβάζοντας τις νέες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού σε σύγκριση με τις παλιές σηματοδοτείται ένα χαρακτηριστικό σημείο της πορείας του. Ότι βρίσκεται σε μια μεγάλη θλίψη με παραλυμένα τα αντανακλαστικά για οποιαδήποτε αντίδραση.
Πέρα από αυτό, σαν πολιτικός άνδρας δίνει την εικόνα κάποιου που, ενώ βρίσκεται και χειρίζεται τα κοινά, έχει αδυναμία κατανόησής τους και πολύ περισσότερο, σαφή έλλειψη αντισωμάτων για την αντιμετώπιση των δυσκολιών τους.
Έτσι, λοιπόν, ένα είναι βέβαιο, ότι εάν συνεχίσει ο ηγέτης μας να βρίσκεται σε αυτό το μήκος κύματος, πολύ σύντομα θα αυξηθεί η καταθλιπτική του συνδρομή και η άρνησή του για κάθε δραστηριότητα.
Καλό είναι, τώρα που είναι ακόμα νωρίς, αυτός με τους συμβούλους του μεταξύ των άλλων που συσκέπτονται να αποφανθούν και την ψυχική του εγρήγορση, προκειμένου να ανέβουν τα επίπεδα απόδοσής του. Δεν είναι κακό να γίνει αυτό, διότι και αυτός είναι ένας άνθρωπος, όπως όλοι μας και όχι μια άφθαρτη ιδέα.
Εάν αυτός είναι σε θέση μεγίστης απόδοσης χωρίς ανασταλτικά καταθλιπτικά στοιχεία, η εθνική ωφέλεια θα είναι μεγαλύτερη απ’ ότι τώρα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.