ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ. ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΙΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΟ.
Ως το Ιούνιο δεν προβλέπεται να πληρωθούν οι προμήθειες των νοσοκομείων κατά την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.
Μέχρι τότε όσοι συμμετέχουν σε αυτό τον κύκλο εργασιών πρέπει να περιμένουν, ότι και αν σημαίνει αυτό με την πίεση της χρηματοοικονομικής πιστωτικής χρήσης.
Βέβαια, με τον ρυθμό εισαγομένων στα νοσοκομεία και των απαιτήσεων, φαίνεται ότι μια τέτοια αναμονή δεν θα βρει την κατανόηση των τροφοδοτών του νοσοκομείου.
Βέβαια, το Υπουργείο δίνει την υπόσχεση πληρωμής σε δύο δόσεις, οι οποίες θα είναι η πρώτη για οφειλές ως τον Ιούνιο του 2007 και η δεύτερη για οφειλές ως το πρώτο εξάμηνο του 2009.
Όσον αφορά εξωσυμβατικές προμήθειες, που έγιναν στο μεσοδιάστημα από την θέσπιση του νόμου και τη λειτουργία της εν λόγω υπηρεσίας, δεν αναγνωρίζονται από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και κατά συνέπεια, δεν θα πληρωθούν. Άρα, οι ήδη πιστούχοι του νοσοκομείου μέσω του Υπουργείου δεν έχουν πια καν τη διαβεβαίωση ότι θα λάβουν τα λεφτά τους.
Είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, που αξίζει να το παρακολουθήσεις και με τις εξελίξεις που θα έχει, προκειμένου να δούμε κατά πόσο θα μπορέσει να βγει σε πέρας όλο αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο του Υπουργείου να τροφοδοτήσει να νοσοκομεία, χωρίς να πληρώνει τους προμηθευτές.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.