Η ΚΟΙΛΙΟΚΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΑΣΤΡΟΕΝΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΟΥ ΣΥΧΝΑ ΟΜΩΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΙΤΑΡΙ, ΣΙΚΑΛΗ, ΚΡΙΘΑΡΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟ ΣΩΛΗΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΔΙΑΡΡΟΙΕΣ, ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑ ΜΙΑ ΥΠΟΘΡΕΨΙΑ.
Η γλουτένη, για λόγους αγνώστους, επιτίθεται στο ανοσοποιητικό σύστημα και δημιουργεί μέσω αυτού καταστροφή του επιθηλίου του λεπτού εντέρου. Είναι μια δύσκολη αρρώστια, κυρίως επηρεάζει τα μωρά και εμφανίζεται λόγω της ύπαρξης ενός αντισώματος, της τρανς γλουταμινάσης.
Το ένζυμο αυτό το χρειάζεται ο γαστρεντερικός σωλήνας προκειμένου να μετατρέψει άλλες πρωτεΐνες σε χυλό για την διατροφή του ατόμου.
Έχει πιστοποιηθεί ότι το συγκεκριμένο αντίσωμα μπορεί να βρίσκεται στο αίμα των ανθρώπων ακόμη και μια δεκαετία πριν εκδηλωθούν τα αντισώματα.
Άρα για την συγκεκριμένη περίπτωση αφού ξέρουμε από πού προέρχεται η αιτία είναι πολύ εύκολο τροποποιώντας την τροφή να δημιουργήσουμε θεραπευτικές προϋποθέσεις ώστε να εμφανιστεί η νόσος εξασθενημένη ή να μην εμφανιστεί καθόλου.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.