ΟΙ ΔΥΟ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ

ΣΤΗΝ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ Η «ΜΕΤΡΗΣΗ» ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ.Έτσι λοιπόν υπάρχει ο λεγόμενος νευροαγχωτικός άξονας τον οποίο αποτελεί ο σχηματισμός υποθαλάμου, υπόφυσης και επινεφριδίων και παράγει όλες τις παραμέτρους του.
Σε ότι αφορά αυτόν τον άξονα ενδιαφέρει κυρίως η μέτρηση συγκεκριμένων ορμονών και των νευροδιαβιβαστών. Έτσι με αυτόν τον τρόπο έχουμε ένα μετρήσιμο προφίλ του άγχους που κυρίως βασίζεται στην εντόπιση των ορμονών και των επιπέδων της κορτιζόλης και το DHEA καθώς επίσης και στον προσδιορισμό ορισμένων νευροδιαβιβαστών που επιβάλουν τον βιορυθμό και την ανάπτυξη της ζωής στην καθημερινότητα.
Μιλάμε δηλαδή για την αδρεναλίνη, σεροτονίνη, ντοπαμίνη, το αμινοβουτυρικό οξύ και την γλουταμάτη.
Τα ονόματα ακούγονται πολλά και περίπλοκα, όμως η διαδικασία, με την σύγχρονη τεχνολογία έχει γίνει απλή και η μέτρηση αυτών των παραμέτρων του λεγόμενου νευράξονα του άγχους μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε μια πλήρη γνώση της ψυχικής και νευρολογικής κατάστασης του ατόμου σε οποιοδήποτε στάδιο ζωής φυσικής παραμέτρου και αν είναι αυτό.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.