ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ

ΚΑΠΟΥ ΣΤΟΝ 19Ο ΑΙΩΝΑ ΟΙ ΒΕΝΕΔΙΚΤΙΝΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝΕ ΤΟ ΡΟΛΟΙ Η ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ 24ΩΡΟ.Μετά από λίγα χρόνια ο τρόπος αυτός επειδή υπήρξε πολύ επιτυχημένος σαν μέτρηση μονάδας χρόνου διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο.
Από εκεί και πέρα την εξέλιξη μπορούμε να την φανταστούμε. Το ρολόι μπήκε στην ζωή και έγινε πλέον υπηρέτης δημιουργίας πλούτου.
Ρυθμίστηκαν τα εργασιακά ωράρια, οι διακοπές, οι βάρδιες εργασίας, οι διάφοροι τρόποι παραγωγής μέσα σε πόσο χρόνο κ.λ.π. και έτσι το ρολόι έφτασε να είναι μια βασική προϋπόθεση της ζωής και κατά συνέπεια του εμπορίου και του χρήματος.
Μάλιστα τώρα τελευταία με την εξέλιξη της τεχνολογίας ο χρόνος δηλαδή πάλι το ρολόι είναι το βασικό εργαλείο που αποδίδει την επιτυχία ή αποτυχία.
Από το αν είναι γρήγορο η αργό, το κέρδος μετρούμενο πάντα με τον χρόνο, με το ρολόι αποφαίνονται οι ειδικοί της οικονομίας εάν είναι επιτυχημένη μια κίνηση ή όχι.
Το ίδιο και στην πολιτική όπου ανάλογα με το πόσο γρήγορα θα εξελιχθεί και θα ολοκληρωθεί μια κατάσταση δεν το επιβάλλει πλέον το αποτέλεσμα αλλά σε ποιόν χρόνο γίνεται.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.