Η ΑΝΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΣΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ (ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ.
Έχουμε δύο σχέδια ανοσίας το ένα καλείται κυτταρικό και το άλλο καλείται χυμικό από τους χυμούς του σώματος.
Και τα δύο είδη αυτά διαφέρουν ουσιαστικά μεταξύ τους και είναι αρκετά περίπλοκα αλλά για να τα κάνουμε απλώς πιο κατανοητά. Λένε ότι σε ότι αφορά την κυτταρική ανοσία επιτίθεται κατευθείαν εναντίον του στόχου που έρχεται από έξω και προσπαθεί να καταβάλλει ή να αλλοιώσει τον οργανισμό ενώ το άλλο το χυμικό δημιουργεί διαδικασίες παραγωγής αντισωμάτων τα οποία, με την σειρά τους, αναζητούν τον εχθρό, προσπαθούν να τον αναγνωρίσουν, τον περικυκλώνουν και τον εξολοθρεύουν.
Βέβαια η ανάλυση αυτή είναι πάρα πολύ απλοϊκή αλλά είναι ταυτόχρονα άκρως σπουδαία και κατανοητή για να καταλάβει ο καθένας πως λειτουργεί η ανοσία.
Βέβαια πλην από αυτούς τους δύο βασικούς τρόπους υπάρχουν και παράπλευρες μέθοδοι που ακόμα δεν είναι απόλυτα επιστημονικά εξακριβωμένες και γνωστές ικανές όμως να βοηθήσουν την μία ή την άλλη περίπτωση προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο έργο που έχουνε βάλει. Βέβαια, με τις τελευταίες προόδους της επιστήμης και τα δύο αυτά τμήματα της ανοσίας έχουν δεχτεί επεμβάσεις προς το καλύτερο τα οποία βέβαια θα αναλύσουμε σε άλλες περιπτώσεις.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.