ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΡΝΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΛΥΚΟΥΣ;

ΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΗΓΕΜΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΩΝ ΗΤΑΝΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΛΑΟ.
Με την ανάπτυξη όμως της επαγγελματικής ζωής στην παγκοσμιοποίηση των αγορών ήρθε αναγκαία και η δημοκρατικοποίηση των πολιτευμάτων έτσι ώστε να μπορούν να προωθούνται σε παγκόσμιο επίπεδο οι αγορές μη εξαρτώμενες από την θέληση των ολίγων.
Αυτό είδαμε ότι έφερε τις οικονομίες άνω-κάτω και βοήθησε πάρα πολλούς προικισμένους και μορφωμένους ανθρώπους να βρεθούνε σε μια θέση υψηλόβαθμη έτσι που να μπορούν να κατευθύνουν προς δικό τους όφελος την οικονομία. Έτσι λοιπόν τα χρήματα άλλαξαν χέρια δημιουργήθηκαν νέες καταστάσεις. Οι παραδοσιακοί χάσανε τα λεφτά, και ξαφνικά το τραπεζικό σύστημα ήρθε στην κορυφή του κόσμου έτσι που να ρυθμίζει οικονομίες, πολιτική, κράτη, με την λεγόμενη παγκοσμιοποίηση.
Αλλά και εδώ πέρα μπήκε ξανά από το θέμα διαδοχής και ούτε οι αξιότεροι παρέμειναν να έχουν τις θέσεις και έτσι μέσα στο τραπεζιτικό σύστημα δημιουργήθηκε μια καινούρια ιεραρχία «προβάτων» που καλούνταν να διοικήσουν λέοντες.
Τυπικό παράδειγμα και η διακυβέρνηση Μπους στις ΗΠΑ αλλά και των διαφόρων ευρωπαϊκών μεγάλων κρατών όπως Γαλλία και Γερμανία.
Το αποτέλεσμα είναι η κρίση που στην ουσία είναι ουσιαστικά γραφειοκρατική κρίση και όταν συμβαίνει αυτό τότε τα πρόβατα προσπαθούν να κάνουνε την κίνηση ποδήλατο δηλαδή να μεταβιβάσουν την πίεση προς τα κάτω. Κάτω όμως είναι οι λέοντες και επόμενο είναι ότι αυτή την φορά θα αντιδράσουν και αντιδρώντας έρχεται η αναταραχή. Η αναταραχή αυτή θα είναι σε παγκόσμιο επίπεδο και θα δημιουργήσει νέες καταστάσεις. Θα έχουμε δηλαδή μια νέα αναδιανομή τόσο της πολιτικής εξουσίας όσο και του χρήματος.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.