Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΘΥΡΕΟΕΙΔΙΚΩΝ ΟΡΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΝΟΣ ΚΛΙΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΥΠΟΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ.Ο υποθυρεοειδισμός σαν εγκεφαλοπάθεια hashimoto μπορεί να προσβάλλει την ανάπτυξη του εγκεφάλου σε οποιαδήποτε ηλικία.
Μπορεί να αρχίσει από την ενδομήτρια και νεανική ηλικία η οποία εάν συμβεί την εποχή αυτή έχει ταυτόχρονη αναλογία και με την σωματική και πνευματική ανάπτυξη.
Έτσι λοιπόν πρέπει να δίνεται ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή σε ότι αφορά αυτό το νόσημα και να περιλαμβάνεται με την έννοια του Screening test σε όλες τις διαγνωστικές διαδικασίες των εγκεφαλικών δυσλειτουργιών.
Η νόσος του hashimoto ή η εγκεφαλοπάθεια hashimoto είναι πιο διαδεδομένη από ότι πιστεύεται και οφείλεται και σε πάρα πολλούς εξωγενείς, ενδογενείς παράγοντες.
Έχει έναν αυτοάνοσο χαρακτήρα ο οποίος την καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνη λόγω του ότι το χαρακτηριστικό της είναι οι αυξομειώσεις των συμπτωμάτων.
Ακριβώς αυτές οι αυξομειώσεις είναι δυνατόν να δημιουργήσουν ψευδή εντύπωση αυτοίασης και να επανέλθουν με σφοδρότητα σε ένα αργότερο χρονικό σημείο προκαλούμενες από εξωγενείς ή ενδογενείς περιπέτειες του οργανισμού.
Γενικά η θυρεοειδίτιδα hashimoto αποτελεί μια από τις πλέον μοντέρνες και σύγχρονες αρρώστιες επειδή έχουμε και άμεση περιβαλλοντολογική επήρεια σε αυτό.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.