ΟΠΙΟΕΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΑΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΑΣ.Διάφορα φάρμακα μέχρι τώρα χρησιμοποιούνται κατά μόνας ή σε συνδυασμούς για τον πόνο με μεγάλη ή μικρότερη ή καθόλου επιτυχία.
Ένα κεντρικό ρόλο στην αντιμετώπιση του πόνου παίζει ένα από τα πλέον δραστικά φάρμακα που είναι τα οπιοειδή, δηλαδή φάρμακα που περιέχουνε καναβιόλη και ουσίες παρόμοιες που παράγει ο εγκέφαλος του ανθρώπου σε ανάλογες περιπτώσεις.
Μάλιστα οι Ευρωπαίοι σαν πιο εξελιγμένοι σε αυτή την ιατρική εδώ και καιρό έχουνε θέσει στην διάθεση συνταγογραφίας των γιατρών και τα οπιοειδή τα οποία μπορούν να δίνουνε με ειδική συνταγή για απεριόριστο σχεδόν διάστημα σε ασθενείς.
Βέβαια αυτό κάτω από το ηθικό κριτήριο ότι κάνουνε τον έλεγχο για να αποφύγουνε την απεξάρτηση.
Τα οπιοειδή συνταγογραφούμενα δεν φέρανε αυτά τα αποτελέσματα στην καταπολέμηση του πόνου που ανέμενε η ιατρική κοινωνία αλλά οπωσδήποτε κάνανε ένα μεγάλο βήμα σε ότι αφορά την αντιμετώπισή τους.
Καινούριες φαρμακευτικές εξελίξεις και έρευνες είναι σε διαδικασία μήπως και ανεπτυγμένα υποπροιόντα των οπιοειδών μπορέσουνε να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.